Dörrstopp som skyddar små klåfingrar

Efter en helnatt på hotell badrummet, jag var som en tom tub majonäs igår, så har jag haft stora sanerardagen idag och påmindes om storheten i den här uppfinningen när jag skulle dammsuga bakom dörren. Just magsjuka är väl aldrig önskvärt men det blev liksom ännu lite sämre att ligga och krama porslinskillen nu när Läs Mer »

Dörrstopp som skyddar små klåfingrar

Efter en helnatt på hotell badrummet, jag var som en tom tub majonäs igår, så har jag haft stora sanerardagen idag och påmindes om storheten i den här uppfinningen när jag skulle dammsuga bakom dörren. Just magsjuka är väl aldrig önskvärt men det blev liksom ännu lite sämre att ligga och krama porslinskillen nu när Jesper är bortrest. En stor eloge till alla ensamstående föräldrar därute. Hjältar är vad ni är (tack och lov sov Rosen he-ela natten, för första ggn på ett halvår – välsignade onge)!
 
Well, well. I samband med att vi byggde om lägenheten i somras så arbetade jag samtidigt preventivt och bytte de gamla grå gummivarianterna till dörrstoppar (ville liksom få bort den kommunala känslan) mot magnetiska dito. Jo jag tänkte att det blir bra den dagen den Vilda bebin börjar härja runt och jag slipper oroa mig för klämda små klåfingrar. Hittade till min förvåning dessa, som jag tycker är helt okej stilmässigt, till det facila priset av 69 kr på Jula. Det fiffiga är alltså att när dörren är öppen så fastnar den och hålls magnetiskt mot väggen och om man inte närt någon Karl-Alfredbebis vid sin barm så ska det mycket till för att ongen ska få loss dörren i gungning och på så vis klämma sig.
 
Och som det härjas just nu, allt ska noga undersökas, klättras mot, dragas i, smakas på och vi har inte riktigt hunnit med detta utvecklingssprång, hon låg ju nyss som en skalbagge på rygg där man lade henne, varför det varje dag upptäcks något nytt obarnvänligt som måste flyttas på till typ en meters höjd. Men som sagt, denna förutseende åtgärd funkar fin-fint och vi har dem på alla dörrar. Alla eh, tre. Hanen skruvas i väggen och honan på dörren, plättlätt, men de välgjorda och inte bortsuddade blyertsstrecken ingår inte i köpet, ba’ så ni vet.
 

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »