IKEA väcker känslor

Jag har för mig att jag skrev i min jobbansökan, då 2007 när jag sökte inredartjänsten på IKEA, något i stil med att antingen älskar man eller så hatar man IKEA. Ingen svensk lämnas helt oberörd inför möbeljätten. Kanske är det därför denna post har gillats 3,851, delats 152 och kommenterats 143 gånger i skrivandets Läs Mer »

IKEA väcker känslor

Jag har för mig att jag skrev i min jobbansökan, då 2007 när jag sökte inredartjänsten på IKEA, något i stil med att antingen älskar man eller så hatar man IKEA. Ingen svensk lämnas helt oberörd inför möbeljätten. Kanske är det därför denna post har gillats 3,851, delats 152 och kommenterats 143 gånger i skrivandets stund. Och kommentarerna är verkligen både ris och ros. Just nu kör IKEA nämligen en kökskampanj där man för varje 10 000 kr man köper kök för får 2000 kr att köpa annat för och den här köksbilden visades i samband med inlägget på deras facebooksida.
 
Igår var jag på jobbet, barnledig mellan 8-17 för att göra en jobbintervju. Som jag nämnt tidigare så sker det omstruktureringar och nästan alla måste söka om sina tjänster. När jag klev innanför dörrarna, eller förresten, redan när jag satte mig på tåget ett par timmar tidigare, så kände jag hur mycket jag saknat det där stället i Älmhult. Pulsen, människorna, ackuratessen och värmen i en härlig blandning. Jag blev helt känslostormig när jag sprang ner i fotostudion för att krama om och snicksnacka med en av de finaste snäckorna i inredarhavet. Det är förresten hon som stylat den här bilden som väcker så många känslor. Love and hate. När vi hade intern omröstning inför katalogsläppet i höstas så var just den här bilden en av dem som fick flest röster (många inredare med mig gillade den), samtidigt som den väcker blandande känslor på facebook. Det är som sagt det jag gillar med IKEA, ingen lämnas oberörd.
 
Vad tycker du?
 
Foto: IKEA
 
 

En kommentar på "IKEA väcker känslor"

 1. Lotta skriver:

  Här skulle jag kunna bo! Helt min stil…Lätt att nå allt.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »