Återbruk

I torsdags var det varannan vecka och dags för ännu ett gästspel i Din förmiddag (klicka på länken för att komma till programmet, jag kommer in efter 50 min) P4 Kalmar där jag pratar inredning mellan 10.30-11.00. Jag gillar att prata i radio, visst är det lite svajigt och svårt att vara knivskarp och kvick Läs Mer »

Återbruk

I torsdags var det varannan vecka och dags för ännu ett gästspel i Din förmiddag (klicka på länken för att komma till programmet, jag kommer in efter 50 min) P4 Kalmar där jag pratar inredning mellan 10.30-11.00. Jag gillar att prata i radio, visst är det lite svajigt och svårt att vara knivskarp och kvick i replik och tanke men det kommer väl med vanan hoppas jag.
 
Den här veckan valde jag att prata om återbruk och att se gamla möbler med nya ögon, som en motpol till slit & släng. För visst kan man få en produkt att göra rena rama Askunge-förvandlingen med lite färg och fix. I programmet uppmanade jag lyssnarna att dela med sig av sina bästa fixartips och gärna före/efter-bilder och nu gör jag detsamma med er kära läsare. Det vore superkul att få ta del av era projekt så skicka bilder till littlemissfixits(a)gmail.com vettja.
 
Ett typiskt sådant projekt såg jag i senaste(?) numret av PLAZA interör, 4/2013, där man hade målat en gammal IKEA-barnstol i två olika läckra kulörer. Fint och personligt eller hur!?
 
Foto: Faximil PLAZA interiör 4/2013
 
Igår körde vi ett race i köket och nu skymtar vi slutet av renoveringstunneln så appropå före/efter-bilder, de kommer så småningom för er som är nyfikna. Idag är Marsipanrosen och jag havsänkor, Jesper är och trampar på vadarstövlarnas catwalk, och nu tänker vi ge oss ut i solen – hoppas att den strålar i hela landet!

2 kommentarer på "Återbruk"

 1. Karin A skriver:

  Hej,
  och tack för en härlig blogg/livsstilssida. Jag skrattar ofta igenkännande till dina vardagsbetraktelser och njuter av dina inredningsdetaljer. Ett härligt avbrott och mycket inspirerande. Nu är jag tillbaka själv efter nio månaders föräldraledighet så nu har även jag tid att läsa bloggar 😉

  Nu till min aktuella fråga. Ovan underbara barnstol från IKEA har väl (?) tagits ur produktion och jag vönder mig därför till dina initierade läsare för tips om var jag kan hitta stolarna.
  Mina negativa erfarenheter av Blocket gör att jag är lite hämmad från den sidan.

  Kanske kan du och dina läsare hjälpa mig att finna två fina exemplar?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »