Festfixarinspo – boktips

Tyvärr kom jag över dessa böcker så sent, jag fick låna dem av en kompis bara några dagar innan festen, att allt redan var planerat men flera av dekorationerna av det jag valde att göra på namngivnings- och födelsedagskalaset förra helgen finns faktiskt med. Och visst, hade det inte varit en kamp om tiden så Läs Mer »

Festfixarinspo – boktips

Tyvärr kom jag över dessa böcker så sent, jag fick låna dem av en kompis bara några dagar innan festen, att allt redan var planerat men flera av dekorationerna av det jag valde att göra på namngivnings- och födelsedagskalaset förra helgen finns faktiskt med. Och visst, hade det inte varit en kamp om tiden så hade jag ju gärna utvecklat både en och två ideér från dessa härliga böcker (jag menar popcorn-kartonger till gästerna, det är väl cirkus så säg), tur att det finns fler fester att planera.
 
 
Den svenska festboken Vintageparty är skriven av tre bloggerskor som några av er säkert känner igen; Volang-Linda, Vintageprylar-Louise och Emmasvintage-Emma och släpptes nu under våren. Här samsas handfasta tips om allt ifrån frisyrer till drinkar och visst, det känns inte som att de sju olika temana är jätteolika men det faller sig rätt naturligt eftersom allt går i vintagets tecken. Ett roligt sammanträffande är att bokens insida är grönt harlequin-mönstrad, bara en sån sak!
 

 
Boken Vintage Wedding Style kom ut förra året och är skriven av en amerikansk bröllopsplanerarare och fotostylist och det är inte utan att ovannämnda trio kan ha sneglat en del på denna föregångare (eller så är det ett sammanträffande för även jag lyckades ju slumpmässigt pricka in många av idéerna). Onekligen känns boken just väldigt amerikansk (more is more), men det passar bra på vintagetemat. En del av tipsen är svårapplicerade på andra fester än just bröllop men ska du gifta dig och vill ha en annorlunda fest finns det gott om tips att hämta från dessa tolv teman som boken presenterar. Ett stort plus i kanten för den välgjorda inspirations- och källförteckningen på slutet. Båda böckerna är billigast på Bokia.se

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 

4 kommentarer på "Festfixarinspo – boktips"

 1. madeleine skriver:

  hehe, den där boken är ju jag med i! 🙂

 2. Kimberly skriver:

  Tack för tipsen! Jag vill ha ett sånt där vintage-bröllop så got to have!! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »