Röster i radio och rumsrockader

Hej hopp och äntligen fredag! Vi har bestämt oss för att trotsa bacillerna och är i full gång att packa ihop oss för en tur till torpet. Veckan har segsnoret till trots gått i rasande fart och jag har så smått börjat med nästa projekt här hemma. Nämligen barnrummet.   För ett år sedan kändes Läs Mer »

Röster i radio och rumsrockader

Hej hopp och äntligen fredag! Vi har bestämt oss för att trotsa bacillerna och är i full gång att packa ihop oss för en tur till torpet. Veckan har segsnoret till trots gått i rasande fart och jag har så smått börjat med nästa projekt här hemma. Nämligen barnrummet.
 
För ett år sedan kändes behovet av ett eget rum till Marsipanrosen väldigt avlägset (ja minst 1-2 år tänkte vi, oceaner av tid) men sedan hon föddes så har liksom tiden börjat ticka dubbelt så fort och plötsligt står vi här idag (längdmässigt max en tjärn, I tell you) med behov av ett barnrum där man kan låta ongen sova i fred och samla hennes saker som svämmar över i hela lägenheten. Men eftersom vår trerummare redan är den där inredda vinden som man annars läser inredningsreportage om att ägarna “öppnar upp till och på sätt dubblerade sin bostadsyta” så blir det liksom en trestegsraket och/eller rockad så fort vi vill göra om här hemma. Så nu åker kontorsdelen ut i vardagsrummet (till tredje burspråket av tre, eller ja vi har fem men två är mer eller mindre permanent upptagna av kök och soffa) och gästsängen vet vi ännu inte om den ska fortsätta vara en del av barnrummet eller om det ska bli en dagbädd i vardagsrummet eller helt enkelt åka ut med rumpan före (guuuu vad vi har använt den. Not.).
 
Att planera ett barnrum är ungefär som att äta sockervadd eller ligga i en hängmatta under svajjande söderhavspalmer – inte jobbigt alls. Snarare helt fantastiskt roligt faktiskt. Vill du ha lite tips i ämnet pratade jag passande nog om just att inreda barnkammaren i min senaste medverkan i Din förmiddag/P4 Kalmar. Du kan lyssna här och i vanlig ordning kommer jag in efter nyheterna i minut 27 eller så.
 
I inspirationsmappen ligger bland annat den här bilden från ljuvliga Littlephant. Älskar’t.
 
Foto: Pressbild med tillåtelse av Littlephant

2 kommentarer på "Röster i radio och rumsrockader"

 1. tantkanth skriver:

  Vilken grym radioröst du har!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »