Brasserie Goaroije

Jag har talat mig varm om stället förut, då om restaurangen vid golfklubben i Älmhult dit man åker och äter lunch, eller har ett matlagningsevent och liksom aldrig blir besviken. När man är ny i Älmhult (läs: ny på jobbet i något av IKEA-bolagen) så minns man stället efter första besöket, för maten är alltid Läs Mer »

Brasserie Goaroije

Jag har talat mig varm om stället förut, då om restaurangen vid golfklubben i Älmhult dit man åker och äter lunch, eller har ett matlagningsevent och liksom aldrig blir besviken. När man är ny i Älmhult (läs: ny på jobbet i något av IKEA-bolagen) så minns man stället efter första besöket, för maten är alltid toppen och personalen toppen. Men man minns inte namnet. –Ska vi åka till Goa.. ja det där stället vid golfklubben? Hur tungvrickande det än är i början så när man väl lärt sig det så minns man det – Goaroije är ett gammalt småländskt uttryck. Ordet användes när man tyckte att någon eller några hade det bra som när man t.ex. kom hem till någon och det var snyggt, rent, ordning och reda och mat på bordet, då hade dom det Goaroije. Motsatsen till Goaroije är Oaroije som det står att läsa på restaurangens hemsida.
 
Men i lördags gick vi alltså till nykomna lillasyster ett stenkast från stationen, Brasserie Goaroije. Inte nog med att det ligger i enligt mig ett av Älmhults absolut finaste hus, menyn fick det att vattnas i munnen och nästa gång blir det definitivt mer mat än drinkar, Moules Basquaise mmmm… On est bien – det är väl. Ja det är trevligt, murrigt, snyggt, mässingt med karaktärsfull inredning och för ett ögonblick kan man tro att man är på kontinenten. Tills en sänkt Volvo 740 dundrar förbi utanför med en baslåda, modell mindre skoljumpasal, som får rutorna att vibrera. Oaroije. Småstadscharmen på gott och ont, för min del hade detta stället platsat i vilken metropol som helst och är ett besöksmåste. Hoppa av tåget för en matpaus ett par timmar nästa gång ni åker till Malmö vettja.
 

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 
 

6 kommentarer på "Brasserie Goaroije"

 1. Sofia skriver:

  Mysiga bilder 🙂

 2. Lotta skriver:

  Tack för tipset! Jag och min syster "samlar" på olika matställen. När vi är ute på våra inspiration/kultur/sevärdhets-resor måste vi alltid äta gott. I pingst åt vi Nobelmenyn (förra årets) på Stadshuskällarn i Stockholm. Bara för att man kunde! Dyrt men ack så gott, och trevlig humoristisk personal gjorde att vi gav stället 10 poäng. Kan kungen, kan vi!!! 🙂 Nu blir det att bege sig till Älmhult. Kanske får även respektive män följa med.

 3. Bingo skriver:

  Åkte förbi skylten i går men sket i det. Däremot var pizzan i Alvesta världens bästa.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »