DIY – Klä en konservburk, t ex. med tyg

Nä nu har det varit alldeles för sorgligt och opyssligt här på bloggen så idag tänkte visa hur man kan förvandla en skafferivärmare till finfin förvaring. Visst, det är knappat något nytt att klä en konservburk men denna gång använder jag tyg av små stuvar jag hade hemma. Annars kan man ju spraymåla, tapetsera, dekorationsplasta Läs Mer »

DIY – Klä en konservburk, t ex. med tyg

Nä nu har det varit alldeles för sorgligt och opyssligt här på bloggen så idag tänkte visa hur man kan förvandla en skafferivärmare till finfin förvaring. Visst, det är knappat något nytt att klä en konservburk men denna gång använder jag tyg av små stuvar jag hade hemma. Annars kan man ju spraymåla, tapetsera, dekorationsplasta eller använda vilket papper som helst, tidning som present för att göra den personlig och snygg.
 
Man behöver:
varlfri konservburk, pappers- eller eltejp, tyg, lim, sax och linjal. Även strykjärn underlättar för pressning av tyget.
 
 
Ettiketten på konservburken brukar lätt falla av när man diskar den och att det blir limrester kvar är bara en fördel för då får man lite gratis när man ska börja fästa tyget.
1. Börja med att klä kanterna med tejp, dels för att mjuka upp de vassa kanterna men även för att det är dekorativt. 2. När jag tejpade botten klippte jag små jack i tejpen och vek först in varannan och sedan de återstående för att få till en snygg vikning. 3. Jag mätte höjd och omkrets på burken och lade till några cm till vinkningen, sen gjorde jag en mall på burkens höjd av en bit kartong så att jag visste hur mycket jag skulle vika in kanterna när jag pressade tyget. 4. Efter det limmade jag alla kanter och svepte tyget runt burken och 5. en klädnypa hjälpte till att hålla ihop det medan limmet torkade. Tips från coachen! Använd inte färgat lim då det kan blöda igenom tyget och synas på slutresultatet. Joråsåattehh…
 
 
När limmet torkat är burken klar att användas, de här två kommer förvara gamla udda silverbestick på torpet. Andra ypperliga användningsområden är som pennställ, eller i badrumsskåpet till sminkborstar eller tops. Är du en samlare som jag så funkar de även bra till allehanda saxar… Eller kanske följa upp ett dukningstema och servera gästerna ex. grissini i. Som alltid är det bara fantasin som sätter gränserna. Lycka till!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

3 kommentarer på "DIY – Klä en konservburk, t ex. med tyg"

 1. Men gud vilken smart idé! och snyggt som tusan blev det också! Kul blogg 😀

  Kram från oss systrar!

 2. marie skriver:

  Jag känner att jag ligger lite efter med bloggläsandet men oj vilka fina burkar du har gjort!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »