Hur man kortar en rullgardin

Som jag nämnde i fredags är jag mitt inne i ett fixar-stim, där av bloggtorkan. För precis ett år sedan renoverade vi halva lägenheten och jag var gravid i åttonde månaden runtflängandes som något slags superpreggo. Just nu kör jag samma race med 14-timmars arbetsdagar och inreder Marsipanrosens rum. Jag funkar så – roliga saker Läs Mer »

Hur man kortar en rullgardin

Som jag nämnde i fredags är jag mitt inne i ett fixar-stim, där av bloggtorkan. För precis ett år sedan renoverade vi halva lägenheten och jag var gravid i åttonde månaden runtflängandes som något slags superpreggo. Just nu kör jag samma race med 14-timmars arbetsdagar och inreder Marsipanrosens rum. Jag funkar så – roliga saker ger mig sådan energi att jag orkar nästan hur mycket som helst. Jag har sytt, målat, tapetserat, sytt lite till, målat ännu mer och sågat en hel del. Bland annat mörkläggningsgardinen till barnrummet. Vill man att ongen ska somna innan solen går ner får man ju skapa lite mörker dessa ljusa sommarkvällar så när jag ändå var i farten passade jag på att korta ner den så att rullgardinen passar i fönsternischen istället för att hänga utanför och fladdra/sugas fast sådära tokirriterande så fort det blir lite vind.
 
När man ska korta en rullgardin är det bara två saker att tänka på:
 • klipp kanten det rakaste du kan
 • se till att ev. illbattingar sitter på behörigt demoleringsavstånd, gärna innan du börjar
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it
 

8 kommentarer på "Hur man kortar en rullgardin"

 1. Thea skriver:

  Vad söt den undre bilden är!

 2. Katrin skriver:

  Nämen tänk, detta är ju precis vad vi ska göra med två rullgardiner till sovrummet. Tack för tipsen! 😉 dock har vi vår Kotte i magen fortfarande så den bör ju inte störa allt för mycket när vi ska klippa så rakt vi kan 🙂
  Ska bli kul att se resultatet sen, är sugen på inspiration till blivande barnrummet! 🙂

  • hihi, vilken tajming. Det var första gången jag kortade en rullgardin på bredden och måste säga att det var enklare än vad jag trodde. Barnrummet ska plåtas imorgon så efter det kan jag bjuda på lite inspiration förhoppningsvis!

 3. Anonym skriver:

  Hur lång är gardinen?

 4. Marie skriver:

  Superlängt efter att få se barnrummet! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »