Underbara framtid

Nu är det dags att ta bladet från munnen och berätta lite om mina framtidsplaner. Ända sedan jag blev gravid hösten -11 så har jag vetat att ekvationen hem i Kalmar – jobb i Älmhult + litet barn inte går att lösa på ett tillfredsställande sätt. Något måste bort. Ni vet hur det är, man Läs Mer »

Underbara framtid

Nu är det dags att ta bladet från munnen och berätta lite om mina framtidsplaner. Ända sedan jag blev gravid hösten -11 så har jag vetat att ekvationen hem i Kalmar – jobb i Älmhult + litet barn inte går att lösa på ett tillfredsställande sätt. Något måste bort. Ni vet hur det är, man älskar sin man (trots att han inte vill flytta till Hultet), sin stad, sitt jobb och inte minst vill man tillbringa så himla många minuter som det bara går varje dag med sitt barn (ja bara man går på toa har man ju missat något i utvecklingen).
 
Mannen är liksom för bra för att bara säga upp, staden känns som hemma och kusten står sig bäst i konkurrensen med inlandet, och ongen – som sagt, vill jag inte missa en endaste minut av. Den sista parametern att utvärdera är ju då – jobbet. Så jag har sagt upp mig. Jag som blir glad i magen varje gång jag klivit in genom de där dörrarna till studion.
 
Ända sedan i våras har jag vetat att tre veckor i augusti blir mina sista som anställd på IKEA Communications. Med sex år inom koncernen ska jag nu prova mina vingar och flyga på egen hand. Själv styra över min tid, finnas där för dagishämtningar och familjeliv, åtminstone under längre perioder. Jobba hemifrån, fast med ett kontor (som jag fortfarande letar efter), och ha många uppdragsgivare.
 
Styling, bloggen, bild & text, inredningsuppdrag, formgivning – ingenting är omöjligt och jag – miss fix it är redo.
Underbara framtid!

47 kommentarer på "Underbara framtid"

 1. Emelie skriver:

  Men, såklart att du ska, jag tror på dig!!! Grattis till det nya som komma skall, du kommer göra det fantastiskt! Stor stor kram

 2. Emma - By Emma skriver:

  Grattis! Vad roligt. Och förståligt!!

  Kram!

 3. marte skriver:

  YOU CAN DO IT! Kram Pluttis

 4. Vad gött!! Whiiiii! Heja dig!

 5. Kimberly skriver:

  Jamen grattis kvinna! Va kul och spännande det ska bli att höra om dina nya utmaningar. 🙂

  Så till det viktigaste, du glömde inte att rekommendera mig till din gamla tjänst? 😉

 6. pernilla skriver:

  Åh så härligt att höra! Du gör helt rätt! Jag har lagt två och ett halvt år på pendlingen mellan Malmö och Hultet och går nu i andra söka-jobb-tankar sedan jag efter en kort paus insett att livet betyder så mycket mer än bara jobb. Det är inte värt att offra så mycket som jag insåg att jag faktiskt gjorde när jag fick perspektiv på saken.

  Stort lycka till Sara! Det kommer att bli hur bra som helst!

  Kram!

  • Nej, det är ingen som kommer att tacka mig (inte ens Øresundståg) för att jag lägger mer än en halvtidstjänst på att enbart transportera mig till och från jobbet, hur kul det än är. Därmed inte sagt att jag kommer bli värsta bullmamman framöver men flexibiliteten ökar ju. :)Tack, känns fantastikst med allt stöd och pepp från er läsare!
   Kramkram

 7. Petra skriver:

  Wow så himla häftigt! Jag önskar dig lycka till och håller tummarna för att det kommer att gå superduper tipptopp bäst.

 8. Lisa skriver:

  Så roligt och spännande! Stort lycka till 🙂

 9. Linnea skriver:

  Shit va coolt! Grymt! Jag har följt dig och din blogg i flera år nu och tycker alla som våra testa att köra eget är fantastiskt modiga. Drömmer själv om det, men har inte riktigt kommit dit än. Massa lycka till, jag tror det kommer att gå jättebra för dig 🙂 Grattis, med andra ord!

 10. 2-barns-mamman skriver:

  Oj så kul och spännande det låter. Det fixar du galant! Lycka till. 🙂

 11. Anna Streule skriver:

  Du bruttan, det där kommer bli supertoppen! Jag säger grattis och bravo dig!
  Kramar

 12. Marie skriver:

  Heja! Låter som bra prioriteringsordning, det kommer gå rackarns bra har jag liksom på känn!

 13. Carro skriver:

  Låter som en lysande utveckling tycker jag!
  Funderar själv på kontor/lokal i Kalmar, men jobbar inget bra när jag sitter själv, tycker allt är roligare när man är många. Hör gärna av dig om du är sugen på nåt sånt. Blir både billigare och mer kreativt!
  Ha d fint!

 14. Ulrika skriver:

  Härligt! Vilken rolig och spännande tid du har framför dig. Stort lycka till!

 15. Christine skriver:

  Heja Dig!!
  Hoppas att vi får fortsatt se dina fina stylingar på Alvhem!
  Soliga hälsningar

  Mot Stjärnorna!

 16. Anonym skriver:

  grattis till ett stort steg! familjen är ju det viktigaste man har trots att man älskar sitt jobb.men du kommer ändå göra det du älskar o du är så himla bra på det så jag är säker på att det kommer gå super för dig.tack för en bra blogg, fast med aldeles för få inlägg om du frågar mig 😉

 17. Lotta skriver:

  Lycka till med din Underbara framtid! Jag kommer att "hänga" med, genom din blogg…
  Kram Lotta

 18. anna m ludde skriver:

  Wiiiii go you!! Lycka till med dina nya äventyr!
  Kram

 19. Tant Kanth skriver:

  Heja heja! Kör så det ryker! Du gör rätt som prioriterar familjen.
  Många kramar från Malmö

 20. Bodil skriver:

  Men stort Grattis. Det kommer att gå alldeles strålande.

 21. carina skriver:

  Som mamma till tre o med cykelavstånd till jobbet på 5 min förstår jag ditt beslut till fullo! Beundrar pendlare!
  Du kommer att lyckas bra på egen hand så duktig som du e! och blågula firman finns kvar framöver, säkert m öppen dörr om nya val i livet görs framöver. Får jag inte chansen att se dig innan du slutar så får du en virtuell kram!
  Lycka till sara, jag hänger med dig på blogg o insta!!
  Underbara framtid!!!!
  Carina i huset på andra sidan gatan!

 22. Åh vilket stort och fantastiskt spännande steg i livet.
  Det kommer gå hur bra som helst även om det känns sjukt läskigt i början. Jag vet 🙂
  Efter ett halvår (snart) med eget företag tillsammans med mannen börjar den värsta läskigheten lägga sig.
  Och när jag blickar tillbaka ser jag många små "hinder" som jag redan har skuttat över. Och överlevt 🙂
  Lycka till!!!

  Stor kram och trevlig helg
  Anette

 23. .charlotta skriver:

  SÅ kul att läsa denna lilla nyhet 🙂 Allt lycka till på vägen, du kommer fixa det galant, det är jag övertygad om! Och det goda det bär med sig så som mer tid åt det du önskar det är du och din lilla familj värd, vi lever bara en gång! Kram

 24. Caroline skriver:

  I know the feeling….har varit mammaledig i ynka två veckor nu och har redan ångest för att börja pendla igen nästa sommar….men jag gillar ju mitt jobb….uh… 🙁

  Jaja, vi kör denial på den fram till årsskiftet iallafall…

  Stort lycka till, ska bli kul att följa ditt nya äventyr!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »