Mitt senaste fynd

Här kommer ett högst ovilligt tips, men eftersom jag själv gått emot mina principer så är det väl lika bra att jag står för mina handlingar också, inte sant? Jo förstår ni för jag försöker verkligen vara eko–reko och tänka långsiktigt och välja bort vissa butiker i största möjliga mån. Många för att jag helt Läs Mer »

Mitt senaste fynd

Här kommer ett högst ovilligt tips, men eftersom jag själv gått emot mina principer så är det väl lika bra att jag står för mina handlingar också, inte sant? Jo förstår ni för jag försöker verkligen vara ekoreko och tänka långsiktigt och välja bort vissa butiker i största möjliga mån. Många för att jag helt enkelt inte har koll på deras produktionskedja, personalpolitik eller miljöpolicys. Netto är en typisk sådan butik, ni vet lågprismatkedjan där man kan gå in för att köpa frukt och komma ut med ett skinnställ till motorcykeln eller en burk med korvar formade som små fotbollar, den butiken. Men så var det en bild som skymtade förbi, något rutigt och tjusigt just där ifrån och jag råkade ha (om)vägarna förbi kvarteret nästgårds där ena butiken ligger. Och nej, jag har ingen aning om de som sytt dessa kuddar får rimlig lön eller utslag på händerna av kemikalier så därför är det här ett guilty pleassure. För jag blev kär, och ni vet hur svår den är att värja sig mot, förälskelsen. I fina färger och mönster som bara passar så himla perfekt i myshörnan här hemma, och att ena kudden är annorlunda i måtten, inte är så kvadratisk som alla de andra. Och oliksidig bara en sån sak. Det är så svårt ibland att leva och lära rätt, för ibland, måste man bara få strunta i förnuftet och gå på känsla. Billiga som tusan var de också, hujedamej, sa jag det?
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

14 kommentarer på "Mitt senaste fynd"

 1. Ulrika skriver:

  Vissa kanske blir provocerade av att du, gud förbjude, köpt en kudde där miljö och människa spolats ner i avloppet.
  Men jag blir så pepp, inte av att du köper billiga kuddar men att du faktiskt i de flesta fall tar hänsyn att du tänkt ett steg längre. Får gåshud av det! Detta är första gången jag läser i en blogg att man kan tänka på detta sätt när man handlar. Ekologisk mat är sedan länge etablerat. Men detta med produktionskedjan av det vi klär våra rum och oss själva med…not so much!

  En stjärna i himlen till dig <3

 2. Kimberly skriver:

  Jaha. Jag ratar ju med Netto, Lidl mfl… Nu MÅSTE jag dit ändå. Ditt fel. 😛

 3. Jessica skriver:

  Man kan inte vara 100 procent rätt hela tiden. Skönt att du skriver om det. Men i inlägget visar ju du ditt rätta engagemang och det är guld värt. Bra skrivet och snyggt handlat! Du får miljökompensera på annat sätt *skrattar*. Det vet vi ju att du gör!

  Själv handlar jag det mesta på loppis och hoppas på så sätt få upp ännu fler ögon (finns de fler att öppna förresten?) för att inreda med det andra inte vill ha längre. TACK för en fin blogg. Du inspirerar.

 4. Hanna skriver:

  Nu måste jag försöka ta mig till Netto känner jag! Stort-ha-begär!! Förresten när skulle barnrummet vara med i RUM? Försöker hålla utkik och vill ju inte missa 🙂

 5. Frida skriver:

  Fast här blir ju jag ganska intresserad av ditt resonemnag. Är inte det här att som före detta IKEA-anställd lite som att svära i kyrkan? För vilken möbelkedja kopplar man mer samman med en slit-o-släng-kultur än IKEA? Var finns tänket om eko och långsiktighet där? Och vad jag förstått har du kanske handlat där en del genom dina dagar? Menar inte att se ner på dig här för jag är knappast bättre själv. Skulle bara vara intressant att höra hur du tänker, vart du inhämtar din information ifrån och som du sedan drar slutsatsen att det är "en butik att undvika"? Vem skulle tex våga påstå att Lindex skulle ha en bättre produktionskedja än ex H&M? (Med tanke på att jag sett Lindex-plagg på Marsipanrosen.) Utveckla gärna och hoppas du tar min undran på rätt sätt!

 6. Ulrika skriver:

  Hejsan!!!
  Superfiiin kudde, undrar om den finns kvar..!? Vill ha, så jag får ta och smyga in på ngn Netto-butik och leta… 😉 Kanonfin myshörna ni har!!!!!! 🙂
  Undrar var du köpt den suuuuperfina tapeten??? Är ute efter just en sådan tapet till vårt lilla allrum!! 🙂
  Tack för fin inspiration!!! 🙂

 7. Ulrika Ö skriver:

  Tusen TACK för svaret!! Ska genast se till att inhandla den suuuperfina tapeten!!! 🙂 Tack för fin blogg!!!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »