Daybed love

Jag behöver en paus. Nu. Tapeten skämtar mig aprillo. Färgen täcker inte. Nåväl, då kan jag ägna mig åt viktigare saker. Som att uppdatera min önskelista. Jag har länge velat ha en dagbädd, för finns det något snyggare än en inbjudande sak full med kuddar, plädar och lammskinn. Först grämde jag mig när IKEA PS Läs Mer »

Daybed love

Jag behöver en paus. Nu. Tapeten skämtar mig aprillo. Färgen täcker inte. Nåväl, då kan jag ägna mig åt viktigare saker. Som att uppdatera min önskelista. Jag har länge velat ha en dagbädd, för finns det något snyggare än en inbjudande sak full med kuddar, plädar och lammskinn. Först grämde jag mig när IKEA PS AUGUST utgick innan jag hann reagera. Fast ärligt talat har vi verkligen ingen plats. Men när jag läste att Mokkasin säljer Ole Gjerløv-Knudsens SAFARI DAYBED så såg jag plötsligt allt så tydligt. Säkert hjälpte indoktrineringen från Artilleriet, Lotta Agaton och Frida också till.
 
Eftersom gästrummet numera huserar en enda gäst som är tre äpplen hög och av en mer permanent karaktär, saknar vi en extra säng. Eftersom jag bygger hemmakontor i den enda fönsternichen som hade fri lejd till nästryckning mot ruta, saknar snart mannen att “kunna gå fram till fönstret” (don’t ask). Eftersom familjens lilla regering har fått kritor i present, saknar vi snart vita soffor. Allt föll på plats i och med morgonens bloglovin’-scanning där Sofia pratade sig varm (dålig källa på just det svettiga uttalandet) om dagbädden i fråga. Den är liksom svaret på alla våra böner! (eeehhh?) Sagt och gjort. Jag sålde in idén hos Jesper, hela vägen från behov till lösning (hey vad troddde ni jag ägnat de första veckorna i mitt nya småföretagarliv till va?) och då jag planerar att vara gift med den mannen i ungefär minst 65 år till så jobbar jag lite efter hans önskemål i den här frågan. Den gamla prylen ut innan den nya kommer in. Okej’rå. Det var inte helt utan övertydligt insmickrande röst (fast samtidigt lite nonchig, viktigt!) jag deklamerade när han ringde förut, och frågade vad jag gjorde: -Äsch, lägger bara ut soffan på Blocket…
 
Foto: bilder från mokkasin.com, fotograf Pia Ulin och artilleriet.se
 
 

5 kommentarer på "Daybed love"

 1. HJann skriver:

  Den är ju jätte snygg! är den skön att sova i också tror du? i såfall hamnar ju den på min önskelista också..

 2. Bra jobbat 🙂
  Trevlig helg.

 3. Sofia skriver:

  Vilka jäkla inspirerande bilder ! Älskar när vitt möter trä! Så fräscht och snyggt, och så gröna växter på det, gaah vill till ikea osv nu! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »