Höstskörd

Jag vill bara påminna om att alla ni som suktar efter en liten ek att vårda i er ekollonvas a la Estrid: Ut i skogen med er, det är skördetid! Här i sydöstra Sverige ligger alla ekollon nedanför ekarna och bara väntar på att bli plockade och lagda i en skål med vatten för att Läs Mer »

Höstskörd

Jag vill bara påminna om att alla ni som suktar efter en liten ek att vårda i er ekollonvas a la Estrid: Ut i skogen med er, det är skördetid! Här i sydöstra Sverige ligger alla ekollon nedanför ekarna och bara väntar på att bli plockade och lagda i en skål med vatten för att gro. Tålamod är en dygd, bara att få en grodd tar 3-6 veckor nämligen, och räkna sedan med minst lika mycket till i vasen med dagligt vattnande för att det ska spira. Lycka till!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

3 kommentarer på "Höstskörd"

 1. Åh jag hinner inte med att leta ekar. 😉 Kan LMFI tänka sig att jaga rätt på och husera ett ekollon eller två i några veckor innan de får följa med mig hem?

 2. Sofia skriver:

  Hej! Med förhoppning om att du kanske kan hjälpa mig, here goes.. 🙂

  Jag plockade några ekollon för ca 2-3 veckor sedan och la i en skål med vatten hemma på fönsterbrädan. Efter bara några dagar började de dock att mögla! Jag gjorde rent dem från mögel och bytte vatten (vilket jag nu göra ett par gånger i veckan) men ändå fick jag nytt mögel några gånger. Nu verkar de ha slutat mögla men har däremot "spruckit" och ser inte så vackra ut… Vad har jag gjort fel? Eller är det helt enkelt ännu mer tålamod som krävs?

  Tacksam för hjälp om du har något tips 🙂 Vill så gärna få användning för mina ekollonvaser!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »