Fem sätt att göra ikeamöbler personligare

Vardagsrummet håller så sakteliga på att byta skepnad här hemma och funderingarna kretsar just nu kring en tv-lösning. IKEA är i mångt och mycket on top of mind beträffande möbler för både mig och Jesper (jag för jag älskar och han för att han är inköpare och sn.. prismedveten) men jag försöker oftast tvista till Läs Mer »

Fem sätt att göra ikeamöbler personligare

Vardagsrummet håller så sakteliga på att byta skepnad här hemma och funderingarna kretsar just nu kring en tv-lösning. IKEA är i mångt och mycket on top of mind beträffande möbler för både mig och Jesper (jag för jag älskar och han för att han är inköpare och sn.. prismedveten) men jag försöker oftast tvista till det lite. Så att det känns lite mer vi och lite mindre hundratusentals andra BESTÅ- och BILLY-ägare (läs som möbelkatalog) liksom. Om man inte kan eller vill stå för alla kreativa lösningar själv tipsar jag här om fem företag som specialiserat sig på personligare lösningar för just IKEA-möbler:
 
Först ut var BEMZ som 2004 plötsligt gjorde det möjligt att klä en gammal TOMELILLA i bl. a Designers Guild utan att ruinera sig.
 
 
Efter det kom savemy sofa i bakhasorna 2008, ett liknande koncept med med annat utbud.
 
 
Sedan 2009 finns det möjlighet att hitta annorlunda luckor och fronter till köksstommarna genom att Pickyliving slog upp (köks)dörrarna. Sedan i somras även till nya serien METOD.
 
 
Förra året uppmärksammade jag företaget PRETTYPEGS som helt enkelt specialicerat sig på att bredda sortimentet på ben och lyfta soffor, sängar och skåp från möbeljätten. Så genialiskt, så fina!
 
 
Sist i raden är företaget som lanserade sin affärsidé i våras. 2013 är året då SUPERFRONT plötsligt surfar på svallet i IKEAs kölvatten och med sina fronter och handtag ger oss möjligheten att hotta upp vilken tradig BESTÅ-hylla som helst. Står klart och tydligt på min önskelista just nu, så hett och så rätt, i alla fall i vår familj.
 
Foto: blandade pressbilder och skärmdumpar från respektive företags hemsidor

2 kommentarer på "Fem sätt att göra ikeamöbler personligare"

 1. Emma Fahlstedt skriver:

  Åh, jag hade alldeles missat prettypegs, vilka snajsiga spiror de erbjuder. Tack för tipset!

 2. Rebecka skriver:

  Hej! Tack för en bra blogg, superinspirerande! Behöver pimpa mina billys med nya handtag men hittar inga fina, ngt tips kanske? Hälsar Rebecka


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »