Plats för mig! – ny bok från IKEA

Här regnar det i sidled, himlen är trendigt grå och jag tror att jag skymtade rumpan på en isbjörn imorse. Så vi kurar inomhus Rosen och jag. Vi har tjejhelg. Jesper är på fiskecup (alltså, frivilligt ska han tillbringa två dagar i fyragradigt vatten). Bar ut det fluffigaste duntäcket från sängen och sitter på dagbädden Läs Mer »

Plats för mig! – ny bok från IKEA

Här regnar det i sidled, himlen är trendigt grå och jag tror att jag skymtade rumpan på en isbjörn imorse. Så vi kurar inomhus Rosen och jag. Vi har tjejhelg. Jesper är på fiskecup (alltså, frivilligt ska han tillbringa två dagar i fyragradigt vatten). Bar ut det fluffigaste duntäcket från sängen och sitter på dagbädden under allt fluff och läser Min första bok om vilda djur. Marsipanrosen pekar på bilderna och säger “tant” om elefanten och “memma” om myran och jag kan inte dölja stoltheten utan utbrister Jaa! Elefanten. Myra, ja! och får hålla tillbaka impulsen att applådera.
 
När det är min tur att bläddra i en bok blir det nya Plats för mig! som hängt i någon vecka och väntat på uppmärksamhet. Kex och kritor till ongen gör att jag får några minuter att ögna igenom den. Fylld av vardagssituationer och fiffiga lösningar för hem med barn, och deras föräldrar. Den är jättefin! Lekfull. Kreativ. Informativ. Och fylld med vardagssituationer och hög igenkänningsfaktor. Älska barninteriörer! Plötsligt, nästan i mitten, dyker en gammal favoritbild upp och genast väcks den gamla drömmen om att inreda en industribyggnad eller lagerlokal till liv. Inspirerande som sagt. Och superfyndig, som IKEA FAMILY-medlem betalar man bara 99kr.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it
 

2 kommentarer på "Plats för mig! – ny bok från IKEA"

 1. Lotta skriver:

  Likadant här..regn, regn och grått! November är ju bara så låååååång. Då är det kul med en ny IKEA-bok "Plats för mig"! Ska bli roligt att få se den så småningom. (Tråkigt att man inte kan få böcker hemskickat.) En fråga…du skrev om IKEA-tillsammans och den ljuvliga lilla blomvattenkannan. Där står på deras hemsida "IKEA-tillsammans är öppen för alla medarbetare"? Kan man som privat person alltså inte besöka den?

  • Men tänk så mycket legitimt myys man får hållas med med filtar och ljus i november! 😉
   IKEA Tillsammans är även ett konferenscenter så det är nog det de hänvisar som för medarbetare. Den lilla souvenirshoppen innanför entrén är öppen för alla, privatperson som ikean 🙂
   Kram i höstmörkret!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »