En alternativ jul

Idag har jag kört ett propping-race värt namnet. Propping är alltså produkter/prylar man samlar ihop inför en styling. På måndag ska jag upp till Stockholm och göra en julskyltning och eftersom det är 42 mil enkel väg kan inget riktigt lämnas åt slumpen. Om det inte råkar vara något som kan fixas på några hundra Läs Mer »

En alternativ jul

Idag har jag kört ett propping-race värt namnet. Propping är alltså produkter/prylar man samlar ihop inför en styling. På måndag ska jag upp till Stockholm och göra en julskyltning och eftersom det är 42 mil enkel väg kan inget riktigt lämnas åt slumpen. Om det inte råkar vara något som kan fixas på några hundra meters radie förstås. De senaste månaderna har handlat så mycket om företagande, nätverkande och sälj för min del så därför känns detta fysiskt greppbara jobb som ett riktigt vattenhål. Snart får jag “do my magic”. Inspirationen har varit en alternativ jul i tidens strömningar: dova färger, lite milda pasteller, grått. Och skinn och koppar som tongivande material. Att packa bilen kommer bli en tetrismatch utan dess like och ska helst rymma både brädor, färg, propping, grenar modell större samt man & barn. Helst. Vi får se hur det blir det där med familjen, men ska det vara så himla noga då.
 
Lyssnade förresten på en inspirationsföreläsning mitt i alltihop idag. Emy Blixt, grundaren av Swedish Hasbeens ni vet, smittade verkligen av sig med sin framgångssaga så jag fick lite extra energi så det får bli dagens tips: lyssna på människor som gjort något ovanligt och låt dig inspireras! Nåväl, det där kom ut lite fel eftersom jag inte alls gör en ovanlig skyltning utan en högst relevant, bara inte så röd/grön kanske. Här är en av inspirationsbilderna som givit mig bränsle på vägen. Jag kan visa mer av både slutresultat och resans gång i nästa vecka om ni vill?
 
Foto: Juldekoration av koppar via Etsy
 

12 kommentarer på "En alternativ jul"

 1. Anonym skriver:

  du vet att vi VILL

 2. Såklart jag vill se! Heja dig!

 3. Fia skriver:

  Klart vi vill se! Ha en trevlig helg och hoppas att familjen fick följa med 🙂
  Blir ni te/kaffesugna på vägen ner sväng förbi Linköping/Grebo om ni vill!
  Kram

 4. Emma F skriver:

  Klart du måste visa, jättespännande ju. Och inspirationsbilden var bara hur snygg som helst så det kan knappast bli annat än bra!!

 5. Sandra skriver:

  Ja, ja, ja!! Behöver massor med julinspiration!

 6. Kul att se! Vill ju veta vart så man kan se IRL!

 7. Anonym skriver:

  hur fan gick det?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »