Skylten för JM Bostadsbutik

Lagom som mitt förra inlägg nådde etern så lade sig min smartphone näsan i vädret och sällade sig till de evigt gröna ängarna. Aldrig förr har det varit så uppenbart att jag har halva livet i den där mackapären. Plötsligt har jag inga kontakter/telefonnummer till någon (tack och lov har jag efter fem år lärt Läs Mer »

Skylten för JM Bostadsbutik

Lagom som mitt förra inlägg nådde etern så lade sig min smartphone näsan i vädret och sällade sig till de evigt gröna ängarna. Aldrig förr har det varit så uppenbart att jag har halva livet i den där mackapären. Plötsligt har jag inga kontakter/telefonnummer till någon (tack och lov har jag efter fem år lärt mig Jespers nummer utantill) och plötsligt blev det så tydligt hur beroende av ett fungerande wi-fi jag är när jag inte kan koppla upp mig på mobilen, något jag alltid gör när jag är på resande fot. Och Instagramtorkan beror som ni då säkert förstår på att jag i dagsläget knappt har en telefon som går att ringa, än mindre använda hajpade applikationer på. Just ja, tetrispackningen gick fint och till och med mannen fick plats. Eftersom flera är nyfikna på hur skylten blev kommer här en liten redogörelse om tankarna före och hur det sen tog form. 
 
 
På Stureplan i Stockholm har JM en av sina bostadsbutiker. Jag fick i uppdrag att göra en julskyltning i deras lilla fönster som såg ut som ovan när jag kom. Jag använde mig av några ledord som stämmer för JM som företag; modernt, kvalitét, trivsel, värme, nytt och miljö och ville skapa en mysig miljö där någon är mitt uppe i paketinslagningen men kanske bara gått för att fylla på glöggen… Så här såg mitt inspiration board ut:
 
 
Jag började med att lägga råa plankor som golv och måla väggen grå. En helmatt grå, kanske den hetaste grå färgen just nu? S 6502 R heter den. Genom att rolla färgen kors och tvärs blev det mer liv i ytan.
 
 
Sen byggde jag en stiliserad gran, lite nytt, lite eko-känsla. En gren hänger från taket och från den dalar det guldiga löv istället för snö.
 
 
Förutom bomullsband, washitejp och silkespapper till paketinslagningen fick bl. a en puderrosa kudde och en tjusig karusell i plåt från Mokkasin flytta in i skylten. Den butiken skulle kunna ruinera mig alla dagar i veckan, och absolut inte för att allt är särskilt dyrt utan för att allt är så himla fint!
 
 
Jag valde även ett dockhus från PLAYSAM som får representera familjekänslan, plus att det passar till det som JM erbjuder – nya bostäder. Dessutom står det fint med sin runda form i kontrast till den kantiga granen.
 
 
Eftersom ytan var så begränsad fanns det bara rum för ett litet bord/avställningsplats och jag tyckte det kunde vara kul med ett inspirationsmoment i sann DIY-anda. Bordet byggde jag av gamla vackra antika böcker som jag band ihop med skinnbälten. Ett fantastiskt fint och supermysigt fårskinn från Island värmer i stolen och en draperad ullpläd ger känslan av att någon precis lyft på rumpan för att snart komma tillbaka. 
 

 
Att få handplocka produkter från alla möjliga leverantörer är så himla kul och något jag fortfarande inte riktigt vant mig vid efter så många år inom IKEA. Golvlampan är en nyhet där ifrån och jättefin med sina mässingdetaljer och textilsladd. Förutom grått är just varma metaller verkligen i ropet just nu och kopparljusstaken från INREDA UTREDA är lite att dö för. Jag var förresten lite mer död än levande efter en högintensiv men väldigt rolig dag så tyvärr har jag ingen klok helhetsbild från utsidan att visa upp. Men för all del, vissa saker upplevs bäst “i köttet” och just skyltfönster är  en typisk sådan sak så gå förbi och kolla vettja. Snett mitt emot svampen på Stureplan alltså.

10 kommentarer på "Skylten för JM Bostadsbutik"

 1. Berså skriver:

  Superfint!! Skall till Sthlm i början av nästa vecka…får smita förbi och se det live! 🙂

 2. Fantastiskt roligt att få se bilder från senaste uppdraget. Ser superduperfint ut! Kramen på dig!

 3. Emma F skriver:

  Så snyggt det blev! Nästa vecka ska jag upp till Stockholm, får spana in det på plats!

 4. Erika skriver:

  Fint!
  Vore kul med en mer ingående DIY beskrivning på julgranen!

 5. lina skriver:

  Karusellen, vart hittar jag en sån?

  Väldigt fint, kan smita förbi i helgen och knäppa en bild åt dig.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »