En liten otippad oas

Jag sitter ensam vaken i datorns blåkalla sken och bläddrar igenom bilderna från dagens utflykt och inser att jag måste dela med mig av denna otippade lilla oas. Vi åkte till Älmhult igår för att hälsa på kompisar och de föreslog att vi skulle byta landskap och hälsa på i grannorten Osby idag. För mig Läs Mer »

En liten otippad oas

Jag sitter ensam vaken i datorns blåkalla sken och bläddrar igenom bilderna från dagens utflykt och inser att jag måste dela med mig av denna otippade lilla oas. Vi åkte till Älmhult igår för att hälsa på kompisar och de föreslog att vi skulle byta landskap och hälsa på i grannorten Osby idag. För mig var detta ställe hemstaden av BRIO och möjligtvis även nästa station som jag hamnade i om jag inte vaknade i tid och klev av tåget som jag skulle i Älmhult (hände bara en gång). Tills nu. För idag har jag alltså tillbringat nästan hela söndagens öppettid på Fröjd af Sverige.
 
Som sagt, ett väldigt otippat fik & butik i centrum. Ja själva byggnaden ser så kommunal ut den bara kan men innehållet är mustigt och kontinentalt, bildligt så mycket större än vad man tänker ryms i en liten nordskånsk håla. Jag ville inte inte ha allt, nej, det skulle blivit alldeles för lantligt och rustikt för min smak, men jag ville definitivt ha mer än de kassar jag kom hem med därifrån. Kolla bilderna så förstår ni kanske varför. Jag gillar när man kan köpa det som står på bordet och möblerna man sitter på i restaurangen till exempel. Det strålande höst/vintervädret gjorde inte upplevelsen sämre, och inte den fantastiska ceasarsalladen jag hade till lunch heller. 
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

22 kommentarer på "En liten otippad oas"

 1. Emma - Pluggar till FOTOGRAF skriver:

  Åh vad mysigt det ser ut!

 2. Bella skriver:

  så vackert <3

 3. Bella skriver:

  så vackert <3

 4. Frida skriver:

  Åh vad mysigt! 🙂

 5. Så fint med en gammal dörr som sänggavel!

 6. Tova skriver:

  otroligt mysigt och fint

 7. Anonym skriver:

  myysigt 😉

 8. Lena skriver:

  Förstår att du trivdes i butiken. Härligt när man blir inspirerad utan att förvänta sig det.
  Kram

 9. Anita skriver:

  Fina bilder 😀

 10. Louise skriver:

  Men så härligt:)

 11. Anonym skriver:

  Åh vad fint! 😀

 12. Måste ju smyga in och kika in kusin. Älskar dörren som sänggavel dock svårt att finns just snygga spegeldörrar.,

 13. Anonym skriver:

  Så sjukt fina bilder!

 14. Anonym skriver:

  åh så fint och mysigt

 15. Anonym skriver:

  Jättefint! Letar faktiskt efter en sådan kupol. Kanske måste jag ner till Skåne nu då 😉

 16. gud så mysigt! måste besökas:D

 17. Ida skriver:

  åh så mysigt!

 18. Åh, älskar bilden med sängen.. En sådan sänggavel skulle jag vilja ha/göra!

 19. Anonym skriver:

  Vad mysigt!
  Det var så länge sedan jag var i Osby. Har en vänner där uppe sedan jag på Naturbruks gymnasiet där. Vart i centrum låg detta fiket?

 20. Martin skriver:

  Bilden…. Alltså bilden med stålkorgen. Vilket mästerverk! Så snyggt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Butikstips

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • 4 favoriter från Village

  Den här helgen såg ut så här: torsdag *blink* söndag kväll. Och här är jag nu. I veckan har det ju rapporterats en hel del från Formex och när jag läste Fridas summering här så mindes jag hur jag förra mässan gick och klämde på produkterna från relanseringen av Village. Här kommer fyra favoriter därifrån Läs Mer »

 • Gotlandsabstinens

  Åhh, jag har sån himla längt efter Gotland! Kanske för att jag var sjuk hela vistelsen i våras och liksom gick miste om min “fix” av ön, och även för att jag i fjol precis missade Åsa Lindströms butik i Hablingbo innan den stängde för säsongen. Traditionsenligt brukar jag ju varje sommar förkroppsliga sommarminnena på Läs Mer »