Livspussel och lussekatter

Just nu sitter jag på tåget på väg till Älmhult där jag jobbar med ett webprojekt för IKEA fram till jul. Det betyder att jag i några veckor väljer mellan att stanna kvar dagar i sträck och jobba intensivt eller att pendla dagligen och fördela tiden mellan jobb, tågresor och familj (proportioner i fallande ordning). Läs Mer »

Livspussel och lussekatter

Just nu sitter jag på tåget på väg till Älmhult där jag jobbar med ett webprojekt för IKEA fram till jul. Det betyder att jag i några veckor väljer mellan att stanna kvar dagar i sträck och jobba intensivt eller att pendla dagligen och fördela tiden mellan jobb, tågresor och familj (proportioner i fallande ordning). Stannar jag kvar blir jag piggare och fokuserar bättre på jobbet men träffar varken Jesper eller Boo och det sliter något enormt på våra relationer. Helgen går åt till att bryta ihop och komma igen. Det som håller oss flytande är vetskapen att det är en begränsad tid det handlar om. Men det är ändå svårt att inte vara stingslig och inte tjafsa om vem som dammsög sist och vems tur det är att göra en nattflaska välling egentligen…
 
Imorse var vi på inskolningsmöte på dagis, eller förlåt, förskolan. Bläckfisken is the place to be för Marsipanrosen fr. o m februari (är det då vi ska få veta vad alla föräldrar menat med VABruari?) och hon ville absolut inte gå därifrån så det känns redan bra. Mindre bra känns det att jag inte hade en tanke på att bjuda på det där lussefirandet som jag planerade förra året. “Nästa år när Rosen är ett, då ska vi smyga upp tidigt och servera Jesper sång och saffransbullar på sängen”. Ärligt talat var det först nu på tåget när jag bet i en halvtorr pressbyråköpt lussekatt och kollade igenom dagens fotoschema på laptopen som det slog mig att det är luciadagen. Som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig, ibland önskar jag att det inte bara var dagisavdelningen som kallades Bläckfisken. Tänk vad mycket jag skulle få gjort om jag hade sex armar till.
 
Happy Friday!

5 kommentarer på "Livspussel och lussekatter"

 1. Emma F skriver:

  Ja, ibland (eller nästan alltid) skulle man önska sig några fler armar och gärna några timmar till på dygnet. Hoppas projektet går snabbt, men är himlarns roligt ändå på något vis under tiden.
  Ha en fin fredag!

 2. Lina skriver:

  Känner igen det där med önskan om bläckfiskarmar. Och minns det där med nattvälling. För att inte tala om Vabruari. Men du, de blir större och Vabruari blir vårkänslor och en helt vanlig februari. Med sportlov i skidbacken. Och vällingen byts ut till hela nätters sömn. Och det går fort, jag lovar. Kram o lycka till på IKEA! Låter spännande.

 3. Anna-Karin skriver:

  Min dotter har oxå gått på Bläckfisken, nu är hon Pigghaj och snart blir sonen en Bläckfisk istället. Jag undrar oxå när jag ska bli en, att vänta barn nummer tre känns som att vara en bit på vägen…

 4. Anonym skriver:

  Håll ut för fan!

 5. jennie skriver:

  Tänk ändå vad snabbt tiden går, snart är det jul och då får ni vara tillsammans och tjafsa om dammsugning och nattvälling face to face istället för över skype… 🙂 Jag tycker att det är härligt att du följer dina drömmar men även vågar tala om att alla drömmar inte alltid passar ihop tidsmässigt. Jag börjar jobba i februari efter ett års föräldraledighet, det ska bli spännande och lite läskigt att se hur lite tid jag kommer att ha till allt jag vill hinna med…
  Tack för en fin blogg och god jul till hela lilla familjen!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »