DIY – barngunga i mildare färg

Nästa så att jag skäms över att skriva detta, det är ju inte riktigt PK att i vårt curlande samhälle inte precis alltid sätta barnen i främsta rummet. Men kanske att jag kommer undan med det eftersom jag är inredare (sagt med li-ite förhöjd pitch och a-aningens överlägsen ton) och ni vet ju hur känsliga Läs Mer »

DIY – barngunga i mildare färg

Nästa så att jag skäms över att skriva detta, det är ju inte riktigt PK att i vårt curlande samhälle inte precis alltid sätta barnen i främsta rummet. Men kanske att jag kommer undan med det eftersom jag är inredare (sagt med li-ite förhöjd pitch och a-aningens överlägsen ton) och ni vet ju hur känsliga sånna är med färger och disharmonier…
 
Hursomhelst ni är många som har frågat om en central tingest i ett par av de senaste inläggen så här kommer storyn bakom g u n g a n. När Marsipanrosen fick en önskad trägunga (de växer minsann inte på träd höll jag på att skriva men det är ju typ precis det de gör) i 1-årspresent av stormostern (stor som i äldst, annars är hon precis lagom) så blev vi så lyckliga och tog genast med den ut till torpet. Väl där tog sommaren slut innan vi hann skaffa fram en stege hög nog att nå killimanjaro-trädet vi hade för avsikt att hänga den i så mean while gungades det friskt i storstugan, från takbjälkarna mellan linneskåpet och kakelugnen. När även hösten tog slut (gjorde den förresten det någon gång, det kom ju aldrig någon vinter 2013?!) och vi kramade torpet hej då så kom vi på att vi hade takbjälkar även hemma på vår gata i stan och gungan fick lämna de evigt gröna ängarna och bli stadsbo för en “vinter” (“lång kall höst” om du frågar mig).
 
 
Jamen så vad jiddrade jag om i början av detta inlägg om barns bästa och hitan och ditan? Jo, ni förstår, det finns ju massa studier på att barn gillar klara och starka färger varför majoriteten av alla leksaker görs i just det, målgruppsanalys och sånt ni vet. Sen finns det ju andra studier (i.e. littlemissfixit.blogg.se) som påvisar att inredare gillar en dovare färgskala och hade den här gungan kunnat dingla bland de andra färgglada happy happy-leksakerna må det vara hänt men när den skulle bli en del av inredningen i vardagsrummet så fick den helt enkelt anpassa munnen efter matsäcken såattsäga, och målas om. Om det inte vore så att jag omedelbums var tungen att köpa nya rep eftersom originalet fick gungan att hänga oroväckande högt även för den mest äventyrliga av föräldrar, så hade den kanske kommit undan med sin tjofaderittan-look, men så fort repen blev vita (de svarta var f ö slut) så såg jag att en re-make var nödvändig.
 
 
Så här kom det där presskittet från Sadolin in i bilden, det var ju liksom lite som från himlen skickat med sina perfekta små färgburkar i många olika men väl samstämda kulörer och demonteringen var ett faktum. Gissa om jag fick måla som en liten iller, man tar ju inte ner “gongan” obemärkt liksom och när den alltid lika peppande maken deklarerade för nejonungen att “den där gungan lär du inte få se på ett halvår när mamma ska hinna med alla projekt” så tog det fyr och den var klar i en kattblink (ni vet, snabb som en blink men ändå lite långsam) en tisdagkväll framför Bygglov. Hur smidigt som helst att måla med träkulorna på rundstav.
 
 
Inget ont som inte har något gott med sig för från att bara kunna påvisa grundfärgerna tidigare deklarerade Marsipanrosen glatt igår att den översta kulan var “be-esch”. Jag fick ju givetvis rätta henne till Ljus-rosa (pastell) men snart kommer hon kunna både Mullvad och Vinröd också!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

3 kommentarer på "DIY – barngunga i mildare färg"

 1. Du skriver så härligt Sara! 🙂 Och himla fint slutresultat!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »