Arbetsläger i smålandsskogarna

Det hotades ju  med vackert väder till helgen och äntligen såg jag möjligheten att ta tag i den där rensarlustan som krupit på mig och börja förbereda torpet för vad som komma skall. Så här löd diskussionen mellan mig och min man Jesper i veckan:   S: “-Det är nog bäst om vi inte sover Läs Mer »

Arbetsläger i smålandsskogarna

Det hotades ju  med vackert väder till helgen och äntligen såg jag möjligheten att ta tag i den där rensarlustan som krupit på mig och börja förbereda torpet för vad som komma skall. Så här löd diskussionen mellan mig och min man Jesper i veckan:
 
S: “-Det är nog bäst om vi inte sover i torpet, utan bara åker dit och sen åker därifrån. Det blir effektivast. Annars blir morgonen så utdragen och vi bara såsar runt utan att få något gjort…”
 
J: “-Effektivast!? Ja, det är för att jag vill till torpet och koppla av, och du vill dit och bedriva arbetsläger!”
 
Hmm, ja. Frågor på det? (Hans amnesti för första året löpte faktiskt ut för en hel månad sen.) Sagt och gjort, vi åkte ut och (jag) lät sakerna (piskan) vina.
 
Vårt torp består av en liten stuga med ett rum -storstuga, kök, källare (lucka i golvet, lågt i tak så man måste huka, typ en sån läskig jag ser framför mig om någon säger att någon har stängt in någon, eventuellt sina barn, i källaren) och loft. På tomten står även ett uthus med förråd/sommarrum, vedbod och utedass. När vi köpte det för precis 13 månader sen fick vi liksom hela klabbet. Med sjuttioelva aluminiumkastruller, väggbonader, spånskivor från -73 och färgburkar med gammal färg som lyser i mörkret (typ). Övermöblerad som tusan. Men vi rensade och körde ett och annat lass till tippen direkt, så att vi fick plats liksom. Fast sen fick tydligen Jesper renoveringsamnesti och jag fick lova dyrt och heligt att vi inte skulle ge oss på några projekt första året.
 
Själva torpet är alltså redan rensat men uthusen har varit som en krigszon och med lite god vilja har vi kunnat få in gräsklipparen i bo’n genom att svinga den över huvudet in genom dörren och stängt blixtsnabbt. Eftersom detta renoveringsår betyder att jag ska riva upp ett loftgolv, flytta golvplank, måla upp till nock och ungefär ganska många andra omständiga saker så behöver vi liksom plats att ställa lite prylar som inte mår så bra av att befinna sig under upprivna tak/golv och färgsprutningar.
 
 
Och efter ett dagsverke (med en korvbrödsätande liten stjälpreda) och när vi idag har hyrt den där släpkärran och kört till återvinningen en två-tre gånger så kommer vi ha den platsen!
 

 
Och förutom att väggfärgen är ljuvlig, en våningssäng så skruttfin att en dånar och ett träkar som bara behövde få sig en liten tillknackning för att vara stabilt igen så dök det upp en gammal snickarbänk som åtminstone vid första anblick ser ut att kunna bli underredet till ett mycket läckert bord i framtiden. Just sayin’.
 
 
Men annars, skräp så långt ögat når.
Så nu vet ni vad vi gör en söndag som denna.

4 kommentarer på "Arbetsläger i smålandsskogarna"

 1. Camilla skriver:

  Vill bara säga att jag är så glad för att din blogglust tog fart igen. Du förgyller lördagskvällar med berörande marsipanrosinlägg och söndagmornar med fartfylld inspiration! Tack för att du delar med dig!

 2. Jo skriver:

  Det är ju sjukt jobbigt att rensa, men samtidigt så befriande! Vi köpte också en sommarstuga med inventarier och allt och man får verkligen både bra och dåliga saker på köpet. Men man får ju faktiskt lite saker som "hör ihop" med husets historia så det är kul att ha kvar lite av de gamla sakerna också!

  Blir kul att följa er renovering så jag är glad att amnestin är över! 🙂

  • Ja verkligen befriande. Två stora lass senare finns det nu plats att – andas. Är så glad över de små skatter som kom med i köpet och som du säger så ger det en större dimension till stugan.
   Ha-ha, jag ska hälsa han som suckar det… 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »