Vinn heminredning för 100 000 till din Kalmarförening

Under mars månad frilansar jag som kommunikatör (grafisk specialist) på mitt gamlagamla jobb, IKEA-varuhuset här i Kalmar. Jättekul att ha många härliga kollegor igen, det är nog annars det som mest grusar frilansgatan – ensamheten. Så igår var det ett s k frukostmöte med alla medarbetare där man går igenom vad som händer i företaget, Läs Mer »

Vinn heminredning för 100 000 till din Kalmarförening

Under mars månad frilansar jag som kommunikatör (grafisk specialist) på mitt gamlagamla jobb, IKEA-varuhuset här i Kalmar. Jättekul att ha många härliga kollegor igen, det är nog annars det som mest grusar frilansgatan – ensamheten. Så igår var det ett s k frukostmöte med alla medarbetare där man går igenom vad som händer i företaget, siffror och fokusområden etc. (vad alla kanske inte vet är att varje varuhus sköts som ett separat litet bolag med egen ledningsgrupp och ekonomi) och då fick jag nys om denna fantastiska tävling som börjar idag:
 
 
IKEA Kalmar satsar nu på ett större socialt engagemang och ger alla ideella föreningar och organisationer i närområdet som verkar för att främja barn och ungdomars utveckling chansen att förvandla sin lokal. Vinnande förening får kunskap, heminredning och montering till ett värde upp till 100 000 kronor. Ansökan är öppen till den 11 april 2014, dvs tre veckor från idag.
 
 
Ansökan

I ansökan ska följande beskrivas:

– Kort beskrivning av verksamheten
– Mål och syfte med verksamheten
– Vad vill föreningen/organisationen ha hjälp med?
– Motivering

 

Föreningens verksamhet måste vara ideell och verksam inom Kalmar med omnejd, vara politiskt och religöst obunden. Ansökan skickas in på max en A4 till kalmar@ikea.com.

 

Projektet genomförs i samarbete med kommunen och en lokal byggfirma. En jury, bestående av tre personer från IKEA Kalmar, utser tre finalister. Juryn tittar bland annat på hur stort behovet är, hur många barn eller ungdomar som berörs, föreningens värderingar och motiveringen. Vinnaren röstas sedan fram av medarbetarna på IKEA Kalmar och vinsten är inredningshjälp, IKEA-möbler och produkter samt montering till ett värde av upp till 100 000 kr. Jag blev så otroligt pepp över den här tävlingen och kommer göra allt för att vara med på ett hörn, lekfulla och inspirerande miljöer för barn – ja tack! liksom. Varuhuschefen Bojan sa det så bra:

 
 – På IKEA vet vi att en kreativ miljö är en bra miljö och vi vill med detta projekt skapa fler möjligheter för barn och ungdomar att vara kreativa. Vi har kunskap som vi gärna delar med oss av och möbler och produkter som gör det möjligt. Skapande är viktigt och detta är ett sätt för oss att göra något för barn och ungdomar.
 
Mer information finns på www.ikea.se/kalmar (klicka på länken) och behöver man ytterligare information kontaktar man ovan citerade chef: Bojan Stupar 0480-46 00 40, bojan.stupar@ikea.com
 
Så sprid ordet i Kalmar med omnejd och kanske är det just din/dina barns förening som får en föreningslokal värd namnet! Ansökan ska vara inne 11/4-2014 för att vara med och tävla.

2 kommentarer på "Vinn heminredning för 100 000 till din Kalmarförening"

 1. Lotta skriver:

  Oj, vad kul det låter! Kalmar med omnejd…..? Undrar om man kan putta Värnamo lite närmare? Lekfulla, kreativa och inspirerande miljöer för barn och ungdomar, det hade min förskola gärna velat delta i. Bra gjort IKEA!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »