Lördagsgodis i bokhyllan

Nyss hemkommen från en dag ute på torpet som vi tillägnade vårstädning av trädgården. Nu ska jag ta ett bad och sedan lägga mig raklång på soffan tillsammans med en bok eller två. Jag måste slagit något slags personligt rekord i antalet böcker som kommit innanför husets fyra den senaste månaden. Det började med att Läs Mer »

Lördagsgodis i bokhyllan

Nyss hemkommen från en dag ute på torpet som vi tillägnade vårstädning av trädgården. Nu ska jag ta ett bad och sedan lägga mig raklång på soffan tillsammans med en bok eller två. Jag måste slagit något slags personligt rekord i antalet böcker som kommit innanför husets fyra den senaste månaden. Det började med att vi i Kom In-podden pratade inredningsböcker och då insåg jag behovet av inspiration just nu men förutom de egna inköpen har det dimpt ner recensionexemplar modell Little miss fix it och här kommer ett tips i tre kategorier som jag tror kan intressera:
 
Urban Vintage beskriver hur man skapar inredningsstilen från de fem världsstäderna Paris, London, New York, Los Angeles och Köpenhamn genom att fynda de rätta attributen på vintagemarknaden. Många konkreta DIY-tips, namn på topploppisar i respektive stad och inspirerande färgpaletter är det jag gillar bäst med denna “skapa stilen”-bok men ett litet minus för att några av stilarna känns för lika.
 
 
Rykande färsk är denna smällkaramell till bok. Inredaren Isabelle McAllister har i Rum för kidsen  gjort en djupdykning hemma hos olika barn tillsammans med sin bloggpartner fotografen Jenny Brandt. Man får kreativa DIY-tips och originella lösningar för barnrummet varvat med fakta om både material och psykologiska aspekter. Ett stort plus för alla utförliga DIY’s och snabbfaktan bakom alla barn vars rum man får ta del av, något som gör boken mer personlig men ett minus för att det bitvis är mycket text.
 

 
Eftersom torpet kom med 1200 m² tomt känns trädgårdsboken Paradiset som en sann inspirationskälla för mina totalt ogröna fingrar (och lata natur). Genom fina bilder och kortfattade växtlistor har jag redan blivit sugen på att lära mig mer för att förvandla vår trädgård till ett opretantiöst paradis, ja vi började ju faktiskt idag. Ett plus för den lilla miljöaktivistlistan på slutet.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »