Vintern rasat

Här kommer en bildtriss från gårdagens sommarstugehäng. Det finns en stor gräsmatta runt torpet men de förra ägarna lät rätt mycket växa igen och vi har en plan om att återta mer yta för barfotaspring och kubbturneringar. När jag var liten eldade vi gräs varje vår (naturvårdsbränning) men på ett torp utan vatten är det Läs Mer »

Vintern rasat

Här kommer en bildtriss från gårdagens sommarstugehäng. Det finns en stor gräsmatta runt torpet men de förra ägarna lät rätt mycket växa igen och vi har en plan om att återta mer yta för barfotaspring och kubbturneringar. När jag var liten eldade vi gräs varje vår (naturvårdsbränning) men på ett torp utan vatten är det kanske inte det bästa att ge sig på så pappa, som gammal brandförman, ryckte ner för övervakningen. Tack snälla för det! Typiskt nog regnade det i veckan så gräset ville inte ta sig riktigt. Men vi tjuvstartade våren och gjorde vår eget lilla majbrasa istället. Medan Marsipanrosen, pappan och morfarn mer eller mindre eldade allt som gick att elda så påbörjade jag förberedelserna inomhus och bröt upp spånskivorna som täckt brädgolvet på loftet. Om ett par veckor kommer en snickare och hjälper mig för nu ska det bli vitt, ljust och luftigt. Can’t wait!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »