DIY – grafisk bricka

Jag håller på att snygga till en lägenhet inför försäljning och saknade en bricka som ska kunna dölja det inte så fotogeniqe nätverksuttaget över köksbänken samtidigt som den dekorerar. Att hitta en bricka i rätt storlek och stil var ju inte det lättaste i småstaden och med två dagar till plåtning var nätshopping uteslutet. Sagt Läs Mer »

DIY – grafisk bricka

Jag håller på att snygga till en lägenhet inför försäljning och saknade en bricka som ska kunna dölja det inte så fotogeniqe nätverksuttaget över köksbänken samtidigt som den dekorerar. Att hitta en bricka i rätt storlek och stil var ju inte det lättaste i småstaden och med två dagar till plåtning var nätshopping uteslutet. Sagt och gjort, en sväng till IKEA för brickan, Biltema för färgen och svart matt klistervinyl jag hade hemma blev lösningen.
 
 
Igår var det typ sämsta sprayvädret sedan förra istiden vilket gjorde att hela sprayburken gick åt och delar av naturen följde med i lackeringen men resultatet blev good enough. Väldigt nyttigt för mig att känna så. Att dessutom ha en hungrig stjälpreda vid min sida bidrog rätt mycket till i den känslan. Om man säger så.
 
 
Brickan fick torka över natten och under tiden stansade jag ut cirklar av den svarta vinylen som jag sedan skar itu godtyckligt. För dynamikens skull ville jag inte att alla skulle vara jämnstora. Notera att stjälpredan både testat kritorna på duken uppe till höger och hann med att signera den nylackade brickan med en bläckpenna. Sigh.
 
 
Idag var det bara att klistra halvmånarna i önskat mönster och det blev något av en ferm living look-alike som kommer att passa alldeles utmärkt för ändamålet. Voila!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

12 kommentarer på "DIY – grafisk bricka"

 1. Jo skriver:

  Riktigt snygg! Jag har ju missat FLs "original" så din bricka kommer vara mitt "original"! 🙂

 2. Anonym skriver:

  snyggt!

 3. Tove skriver:

  Hur snygg som helst!

 4. jennie skriver:

  Jag säger väl som vanligt då: jag önskar att jag också kunde! Men jag har faktiskt börjat pyssla i liten skala och då är dina diy-inlägg guld, så tack för all inspiration du bidrar med!

 5. Lotta skriver:

  Fasingen vilken snygg bricka! Jag vill ha! Det blir att cykla till second hand imorgon och kolla brickor + lite färg och svart vinyl i färg affären. Tack för tipset. Kram

 6. A-C skriver:

  Snyggt! Åh, jag vill också göra en bricka!
  Vart köpte stansen som du gjorde cirklarna med?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »