DIY – halvfabricerad sandlåda

Sommaren knackade på igår och sa sig stanna några dagar så vi gjorde det enda rätta (den här meningen kan komma att revideras, precis som DIY kanske byts ut till DDIY och den första bokstaven då står för en negation) och köpte en sådan där byggsats som finns på var och varannan bygghandel, fyllde bilen Läs Mer »

DIY – halvfabricerad sandlåda

Sommaren knackade på igår och sa sig stanna några dagar så vi gjorde det enda rätta (den här meningen kan komma att revideras, precis som DIY kanske byts ut till DDIY och den första bokstaven då står för en negation) och köpte en sådan där byggsats som finns på var och varannan bygghandel, fyllde bilen med sandsäckar och begav oss ut till torpet för nu skulle treäpplaren bli med sandlåda.
 
En behöver:
1 byggsats; helst till nedsatt pris – något en definivt inte reflekterar över eller drar åt sig öronen av.
En kvarts ton sand; av den bästa sorten för “endast det bästa är gott nog” när det kommer till den biologiska mångfalden, åtmistone tycker en det först innan en (lite för sent) upptäcker att någon har dumpat en hög med duglig sand 200 m från tomten.
Träolja och något att applicera den med; svamp, pensel eller vid något tillfälle kan eventuellt mannen (eller vem en nu slagit sig i slang med) kännas som det enda rätta att stoppa i den där burken.
Markväv; om en gör sig besväret att gräva upp en bit väl fungerande gräsmatta så känns inte ogräs som ett fullvärdigt andrahandsalternativ.
24 skruvar; som en behöver stärka grundkonstruktionen med efter att den gått sönder 2 min efter färdigställandet.
Såg; för att modifiera grundkonstruktionen när den inte riktigt blir som bruksanvisningen utlovar trots att en mycket noggrannt stegvis följt just den medföljande bruksanvisningen.
 
Tips ett: är det din blivande lekplats, spexa gärna så mycket du bara kan så kommer byggarna svära mindre och faktiskt göra klart det där plockepinnet innan det blir brasved.
 
 
Tips två: Välj en ful del av gräsmattan så känns det mindre jobbigt att gräva upp den. Gör sen bilden i svartvitt så ser det genast riktigt juste ut.
 
 
Låt sedan perfektionisten köra sin grej, hen kanske hade ett tidigare liv som plattsättare, vem vet. Under tiden kan någon annan olja bygget så att arbetet inte är förgäves redan till hösten.
 
 
I samma anda så är väl en markduk ingen dum idé, håller rötan på armslängds avstånd och om inte så för att små karavaner i den här öknen inte ska hitta någon oas inom den närmsta kvadratmetern.
 
 
Sen är det bara att hälla på diamante… förlåt sanden och låtsas som att det inte känns som om pengarna rinner likt sand mellan fingrarna fast det är just precis det de gör.
 
 
Upptäck sen att trädgårdens nya nöjesattraktion inte ens rymmer en normalstor rumpa och att en mot sensommaren förmodligen kommer att lida av artros.
 
 
Njut sedan av h e l a minuten som ens dagsverke faktiskt används. Lycka till!
 

4 kommentarer på "DIY – halvfabricerad sandlåda"

 1. Jo skriver:

  Haha, vi satt faktiskt och funderade på att köpa en sandlåda till Ullharen idag, men tror att vi avvaktar lite efter att ha läst ditt inlägg… 😉

  Nädå, det blir nog en sandlåda, men vi kanske bygger en egen eftersom de flesta köpelådorna är rätt små. Man vill ju gärna kunna sitta med kidsen och leka. 🙂

 2. Katrin skriver:

  Sandlådor som är så roliga! (Så länge de håller sig ute och inte följer med in varje gång)
  Vi byggde en stor, 270×270 så alla får plats, till och vi med normalstora rumpor 🙂 kan tillägga att vi har en stor tomt så då kan man ju brassa på lite. Dock fylldes den inte med guld utan någon sand från grushålan, fin sand men med små mini ministenar i. Så nu leker vindar varje dag, tills lilla A får syn på gungan, då är det den som gäller 🙂

 3. Emelie skriver:

  Haha mitt prick kan man säga! Hoppas dock att mödan var värt besväret i slutändan.

 4. emma skriver:

  Den där grejen gjorde vi förra sommaren, och sandlådan står här men har fortfarande knappt lekts i. Ingen oljning gjorde vi då, men det kan nog vara en smart idé i år! Och skruvarna har över vintern typ skruvat ur sig själva, spännande!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »