Renovering dag 24

Inte utan att jag känner mig lite sliten idag, strandad i soffan framför ESC-omröstningen. Det märks att många helger, kvällar och lediga stunder har tillbringats med en skrapa, ett sandpapper, en kniv, spade eller pensel i handen för jag har troligtvis en liten muskelinflammation i armbågen. Aaaj!     Så, renoveringsarmbåge och gråa hår (tvättbara) Läs Mer »

Renovering dag 24

Inte utan att jag känner mig lite sliten idag, strandad i soffan framför ESC-omröstningen. Det märks att många helger, kvällar och lediga stunder har tillbringats med en skrapa, ett sandpapper, en kniv, spade eller pensel i handen för jag har troligtvis en liten muskelinflammation i armbågen. Aaaj!
 
 
Så, renoveringsarmbåge och gråa hår (tvättbara) har torprenoveringen givit mig hittills. Men det är det negativa. Den positiva listan är så himla mycket längre och motivationen är det verkligen inget fel på. Vi har varit nere på botten och vänt med rivningar och underarbete så varje penseldrag för mig nu en liten bit närmare målet. Planen är att det ska vara beboligt till midsommar, och allt i form av lister och möbler, sånt som ska målas men inte är avgörande för inflytt, som står klart är bonus.
 
Kommer ni ihåg den här listan jag skrev för exakt två månader sedan? De flesta av alla dessa punkter håller på att förverkligas, några saker sker parallellt och vissa saker väntar på att något annat i processen ska bli klart först. Jag trodde ju inte själv att vi skulle orka eller hinna med hälften men så bestämde vi oss för att köra – och som vi har kört.
 
Idag spacklade vi gavlarna, målade lofttaket, kökstaket och murstocken. Tapetserade de sista saknade snuttarna och var på järnhandeln för plåt till uteduschen. Marsipanrosen har haft feber i tre dagar men var piggare idag och jag hoppas det håller i sig även imorgon för då tänkte vi fortsätta att göra skillnad.
 
För visst blir det skillna?! Åh vad jag längtar tills vi målat färdigt taket (minst en omgång till) och kan täcka av det vackra loftgolvet som blev klart i tisdags. Men tills dess, enjoy.
 


2 kommentarer på "Renovering dag 24"

 1. emma skriver:

  Alltså hur får renoveringen att funka och gå framåt med den lilla stjälpredan? Grejar ni alltid tillsammans eller är en oftast vakt och underhållare? Jag är jättenyfiken på hur ni gör för att få det att funka och gå så mycket framåt med en liten samtidigt. Jag lyckas knappt dammsuga!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »