Renovering dag 27

  Men hörrni. Galet vad somrigt det varit idag, när vi åkte hem från torpet vid 20.30 var det fortfarande 20°C ute! Tog till och med en maskin ren tvätt med hemifrån som fick torka i solen. Som rubriken antyder så har vi snart renoverat aktivt i en hel månad, vilket ger ett torpbesök lite Läs Mer »

Renovering dag 27

 
Men hörrni. Galet vad somrigt det varit idag, när vi åkte hem från torpet vid 20.30 var det fortfarande 20°C ute! Tog till och med en maskin ren tvätt med hemifrån som fick torka i solen. Som rubriken antyder så har vi snart renoverat aktivt i en hel månad, vilket ger ett torpbesök lite mer än varannan dag i snitt sedan vi började 8:e april. Det börjar bli segt. Jag vet inte om det beror på att det är svårt att komma igång igen efter semestern eller om det är sommarvädret som påminner om de där drömmigt lata dagarna i stugan, de som just nu känns rätt avlägsna. Vi åkte ut efter lunch och efter ett par nätters regnande hade grönskan fullkomligt exploderat och gräset var knähögt på sina ställen. Det här hann vi med idag:
 
 • klippa gräset, ungefär 1100 m². Däremot är vår lilla väg fortfarande charmigt igenvuxen, lie nästa.
 • slipa och måla södergaveln inomhus, den sista att få grundfärg. Jag målade även skarvlisten, den vi satte upp för att dölja övergången mellan renoveringsgipset och den renoveringstapetserade väggen, en andra gång.
 • Alla golvlister tvättades, slipades och grundmålades. Bye bye bajsbrun högblank lack. Hej ljust och fräscht.
 • Grundmålade en loppisfyndad liten barnstol som ska fungera som nattygsbord till Boosa Busa.
 • Målade kökstak och bjälkar med panelgrund, 2:a strykningen.
 • Gick igenom elplaneringen eftersom elektrikern kommer imorgon. Det ska bli spännande (så att jag får lust att göra en volt, sorry för elektriker humorn) att se om alla förändringar vi vill göra är möjliga eller om säkringarna inte räcker till. Beställningen av takarmaturerna till köket föll mellan stolarna i packningskaoset men jag hoppas att han kan förbereda det mesta ändå.
 • Slipade en träfåtölj som ska spraymålas (en annan dag).
 • ja, det var allt, om en inte räknar med antalet vattenkannor som fyllts, de gånger en liten hand har hållits uppför backen till uthuset och klädbyten som gjorts på en liten stjälpreda förstås.
Trots att armbågen fick vila helt i åtta dagar så kändes den rejält idag, speciellt när jag målar i axelhöjd med en tung, färgfylld rulle. Jag tror att han (armbågen) ser fram emot köksmontering, inköp och sömnad av dynor och sånt och det gör jag med det är liksom det som håller näsan ovanför vattenytan. Längtet efter piff.
 

5 kommentarer på "Renovering dag 27"

 1. Katrin skriver:

  Lite komiskt tyckte jag när jag kikade in här. Jag släppte precis sandpapprat efter att ha skipat på två av tre likadana små pinnstolar 🙂 de är ju såå söta!

 2. Hanna skriver:

  Så himla duktiga ni är. Jag har följt din blogg men är en sån
  "Otacksam" smygläsare som aldrig kommenterat tidigare 🙂
  Gillar din stil o kreativitet och speciellt ditt skojiga sätt att formulera dig på. // Hanna

 3. Yllva skriver:

  Fin blogg! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »