Renovering dag 30 och 31

  Hej hopp i färgland! Usch vad jag är dålig på att svara på era kommentarer just nu, vill bara säga att jag läser varenda en och när den här renoveringen är över ska jag banne mig återta makten över tiden och tvåvägskommunikationen, så det så. Men tack, sluta inte kommentera. Jag ♥!   Bilden Läs Mer »

Renovering dag 30 och 31

 
Hej hopp i färgland! Usch vad jag är dålig på att svara på era kommentarer just nu, vill bara säga att jag läser varenda en och när den här renoveringen är över ska jag banne mig återta makten över tiden och tvåvägskommunikationen, så det så. Men tack, sluta inte kommentera. Jag ♥!
 
Bilden är tagen med ryggen lutad mot köksväggen i vår stuga. Golvytan för både kök och storstuga är 30 m² + 16 m² loft. Yttsepyttsigt alltså (låt er inte luras av stolen på bilden, den är model mini och tillhör just människan modell mini), yttsepyttsigt. Och av just den anledningen ville jag att det skulle bli ljusare och rymligare varför vi tog bort halva övervåningen och har målat allt vitt. Det är rena rama ljusterapin när solen skiner in i rummet från söder, som jag gillar’t. Målsnöret skymtar även i fjärran. Det är sjukt mycket kvar (tak, vägg+golvmålning, kök inkl. kakel, lite el) ja egentligen är allt bara grundat nu skulle man kunna säga men den sista finnishen känns som en picknick i parken jämfört med slitet som varit. Det ser ljust ut. Bokstavligen.
 
Och för protokollet kan jag säga att gårdagen bjöd på en del spring i stugan:
 
+ Rörmokaren och elektrikern trängdes i den lilla källaren och klämde in varmvattenberedare och nödvändigheter för att den hägrande uteduschen mot södergaveln ska bli verklig. Smeden kom och mätte för trappa och räcke till loftet och jag slipade lister och grundade de sista takbjälkarna.
 
En tekisk detalj till vattenpumpen saknas och beställdes från Italien med beräknad leverans om fyra arbetsdagar=försening av kök, eller ja inte bara kök. Tutti. Idag vaknade jag dessutom upp med en idé om ett räcke av trä…
 
Well, well vi får se var vi landar och idag var hela familjen Z ute på torpet men bara 2/3 av oss var egentligen arbetssugna. Den tredje håller på att få tänder och ville mest ha sällskap i sandlådan. (det var inte jag… eller Jesper)

2 kommentarer på "Renovering dag 30 och 31"

 1. Tove skriver:

  Men vad snyggt det blir! Härligt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »