Prisa Gud, här kommer vattenåterbäringen!

Vatten, vatten bara vanligt vatten. Tänk att något kan vara så efterlängtat! Nu rinner det äntligen obehindrat i torpledningar men tror ni el-snubben kom i onsdags? Nej. Tror ni jag diskade i champagne? Nej, jag är väl inte galen heller. Men sista dagen, då vi beräknat att stugan skulle vara funktionell nog för att kunna Läs Mer »

Prisa Gud, här kommer vattenåterbäringen!

Vatten, vatten bara vanligt vatten. Tänk att något kan vara så efterlängtat! Nu rinner det äntligen obehindrat i torpledningar men tror ni el-snubben kom i onsdags? Nej. Tror ni jag diskade i champagne? Nej, jag är väl inte galen heller. Men sista dagen, då vi beräknat att stugan skulle vara funktionell nog för att kunna bebos till fullo (och börja med piffet) så klampades det runt med skitiga stålhättor som var allt annat än piffiga. Lärdom: När du säger “så fort som möjligt” nämn då aldrig den faktiska planerade deadlinen för hen som håller i totalentreprenaden, säg att det definitivt måste vara färdigt ett datum några veckor innan, annars hör hen bara datumet längst fram i tid (och levererade visserligen innan deadline, men det var ju vår deadline, inte deras). 

Strax innan midnatt i torsdags låg därför jag & Jesper och knäskurade varsitt rum, med vatten från egen brunn. Känslan att vakna till doften av gulsåpa på midsommarafton var lite som obetalbar. Och känslan att stå i solskenet och premiärduscha med näsan mot skogsbrynet idag var nästan sakral. Prisa Gud, här kommer vattenåterbäringen! 

2 kommentarer på "Prisa Gud, här kommer vattenåterbäringen!"

 1. Emma Thun skriver:

  Så skönt!
  Efter att ha följt renoveringen börjar jag bli lite sugen på att skaffa torp…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »