Tips på sommarläsning?

  På mitt nattduksbord ligger böckerna i travar just nu. Det märks att det varit trötta renoveringskvällar en lång tid tillbaka för någon är utläst men har inte kommit till bokhyllan än och sidvändandet blir väldigt kort innan Mr Blund kastar sitt grus. Fast några kanske är som jag och läser mer på semestern, liksom Läs Mer »

Tips på sommarläsning?

 
På mitt nattduksbord ligger böckerna i travar just nu. Det märks att det varit trötta renoveringskvällar en lång tid tillbaka för någon är utläst men har inte kommit till bokhyllan än och sidvändandet blir väldigt kort innan Mr Blund kastar sitt grus. Fast några kanske är som jag och läser mer på semestern, liksom unnar sig sena läskvällar? Då kommer här några lästips:
 
Min mormor hälsar och säger förlåt – Fredrik Backman
Skönlitteratur har jag rätt ont om för tillfället men den senaste lästa är Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt (kom nyss i pocket). Skratt och gråt i en förlösande blandning som det mesta av denna skarpsynta tvåbarnspappa, utläst och ska till bokhyllan (eller eventuellt till Jespers sida av sängen). Vet ni att han bloggar? Fredrik Backman alltså, inte min man (då kanske en hade fått lite mer förståelse). Ett annat lästips. Här.
 
Snacka snyggt – Elaine Eksvärd
På området facklitteratur under semantik hittar ni Elaine Eksvärds (som också bloggar, här) Snacka snyggt (min är signerad och allt!), finns även som pocket. Jag gillar ju som bekant att snacka (och skriva!) och efter föreläsningen med Elaine är jag nu inne på andra rundan av den här bladvändaren. Intressant och lättläst men tål att läsas om eftersom det är ett beteendemönster som ska finslipas. Full av handfasta tips för att bli ett socialt geni (nåväl) och lyckas med konsten att få folk att lyssna.
 
Med känsla för barns självkänsla – Petra Krantz Lindgren
Viktig bok om föräldrarskap! Petra Krantz Lindgrens Med känsla för barns självkänsla gjorde mig väldigt nyfiken, och lite rädd. Det är svårt att inte hamna i fallgroparna att ständigt och jämt berömma barnen utifrån prestation, något som jag tycker man får göra ibland, men inte helt slentrianmässigt så som de flesta vuxna pratar med barn idag. Den här boken har gett mig många tankeställare om mig som mamma. Extra intressant blir det eftersom jag själv är en prestationsprinsessa och helst inte vill föra över det på mitt barn. Är inne på andra vändan även här och kommer nog återkomma många gånger de närmaste åren. Petra har också en blogg, den hittar ni här.
 
Paper to Petal – Rebecca Thuss & Patrick Farrell
En pysselpärla av rang är tegelstenen Paper to Petal som jag släpade med mig hem över Atlanten. Pappersblommor en masse, och bilder så vackra så en dör. Kapitlen är uppdelade i The Flowers som visar alla olika modeller av blommor (75 st!), Materials som beskriver materialen och vad du använder till vad, Skills som beskriver teknikerna av klipp, veck och tejpningar, How-tos som visar steg för steg och svårighetsgrad på pysslet och slutligen Templates som kort och gott består av mallar. Dessutom finns det ett jättebra sökregister längst bak och massa spännande länkar till webbsidor fyllda av tejp- och pappersgodis! Nu väntar jag bara på (hösten och) tid för inomhuspyssel av det här slaget. Ironiskt nog finns den att beställa fraktfritt och billigare här (men det hade ju inte fått mig att tänka på vår härliga resa till NYC varje gång jag bläddrar i den).
 
Kinfolk
Underst ligger inte senaste (som kom ut för några veckor sen) men väl förrförra utgåvan av Kinfolk. Bara för den också påminner mig om New York (Kinfolk Studio ligger precis utanför hotellet vi bodde på) och för att den är så fin. Och doftar så gott (oh ja vilken himla hang up jag har på pappersdoft dårå). Men sommarens sista kvist av Doftschersmin går inte heller av för hackor. Så, fingung i hängmattan under solskensdagar eller kvällsmys framför brasan under sommarregnet? När läser du som mest och vad läser du?
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

23 kommentarer på "Tips på sommarläsning?"

 1. Helena N skriver:

  Jodu, jag har följt Fredrik Backmans blogg ett tag, och jisses vad han gett mig många skratt med sina skrivmaskiner, kepsar, kollegan, frugan och barnen. Ena efter andra blogginlägget måste jag läsa upp för mannen hemma och dela med mig av allt skojigt.
  Kramis Helena N

 2. Sara skriver:

  Blir nervös och stressad bara jag tänker på att läsa boken om barns självkänsla som den småbarnsmamma med prestationsångest jag är haha. Låter dock som ett måste! Jag hittar knappt tid, eller snarare ro, att läsa just nu men snart väntar solstolen och DÅ! Älskar sånt som berör. Senaste var, Livet efter dig – Jojo Moyes. Läsvärd i hängmattan! 🙂

 3. Anonym skriver:

  Åh tack för tips!!! Behövde verkligen det! 🙂

 4. Katta skriver:

  Jätte fin blogg! Kolla gärna in min blogg så blir jag grymt glad 😀 Du får även gärna lämna en liten kommentar efter dig! 🙂 Kram.

 5. Klara skriver:

  Snacka snyggt, världens bästa bok !

 6. Anonym skriver:

  tack för tipsen

 7. Anonym skriver:

  fint rum

 8. Sofia skriver:

  Så himla bra tips!!

 9. Anonym skriver:

  Kul med boktips, tack 🙂

 10. Anonym skriver:

  kul med tips 🙂

 11. william skriver:

  tack för tipsen 😀

 12. Jessica skriver:

  Tack för tipsen! Har länge funderat på Snacka snyggt – Elaine Eksvärd, nu tror jag bestämt att jag skall köpa den =)

 13. lillemor skriver:

  Fin blogg

 14. Hannah skriver:

  Behövde verkligen boktips för sommaren, tack! 🙂

 15. Anonym skriver:

  Tack för tipsen! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »