Uppdatering torprenovering dag 2328…

Okej kanske en liten överdrift eftersom det i teorin skulle betyda att varje månad skulle ha 776 dagar. Men i praktiken har det hänt så mycket på renoveringsfronten att det låter väldigt rimligt.  Jag uppfyllde till exempel en barndomsdröm och monterade upp en hängmatta mellan två takbjälkar i storstugan. Det stod inte på att göra-listan, Läs Mer »

Uppdatering torprenovering dag 2328…

Okej kanske en liten överdrift eftersom det i teorin skulle betyda att varje månad skulle ha 776 dagar. Men i praktiken har det hänt så mycket på renoveringsfronten att det låter väldigt rimligt. 
Jag uppfyllde till exempel en barndomsdröm och monterade upp en hängmatta mellan två takbjälkar i storstugan. Det stod inte på att göra-listan, så vi kan kalla det en bonus. Lika härligt och Trazan & Barnarne-aktigt som det är att ligga där och gunga, lika skönt är det att  plocka ner den och rulla ihop den och åter få lite mer rymd i rummet. 
Annars upptäckte vi att vi har lite ont om porslin, iaf när det ramlar in fyra vuxna och nästan lika många barn extra till middag. Men vi Cajsa Wargade efter bästa förmåga i helgen och diskberget efter kalaset talade om att vi hade alldeles tillräckligt med Kina för att det skulle fylla en hel plånbok med Uscados. Oh yes, de ligger nu i min plånbok.
 
Förutom en efterlängtad grillkväll med goda vänner så hanns det med en hel del fixande i veckan som gick. Vabbade nästan hela veckan med en febrig Ros som sov mycket, varför jag fick mer gjort.
A la punktform i ett rasande tempo, vissa grejer har vi våra fantastiska kompisar Elin & Henrik (och deras verktygsarsenal) att tacka för att de blev av:
 
-Målade det blivande linneskåpet (grundade först och sedan två strykningar med en grå, apsnygg, kulör.
-Upprepade samma sak med badrumsskåpet.
-hittade och blocketfyndade ett fultskåp i furu, (Yay!) hyrde släp och hämtade det sex mil bort (nu ska det “bara målas också”)
-Spraymålade en hängare och en galen skål i mässing
-Installerade hängmattan inne
-grundmålade hörnskåpet i köket (i duggregn, sen slutade det liksom inte regna på hela helgen)
-“Tapetserade” en väggdel med sidor ur böckerna “Nordens flora” vol. 1-10 (tejpade upp dem med washi)
-Fräste ur och lade betongplattor som ett gnistskydd framför kakelugnen
-sågade till ett antal brädor av vårt gamla golv som ska återbrukas här och var i torpet.
-Utökade verktygsarsenalen med en kap-/gersåg…
 
Uppdatering: som Henrik påpekade i telefonen nyss så fräste vi även ur källarluckan för ett prefekt försänkt handtag och nu behöver vi inte lyfta bordet varje gång vi ska ner i källaren, utan bara skjuuuuta undan det. Smutt!
Ja, så att ni inte tror att vi låg på latsidan menar jag…
 

Annars har helgen mest handlat om regn, att städa (slipdamm) och att ehh, handla, kort och gott. Sånt vi behöver och sånt jag villhöver. Får nog bli ett eget inlägg om det.
 
Jag ligger i skrivandets stund och gungar i hängmattan framför brasan och njuter av allt vi hunnit med de senaste månaderna. Det börjar ta form det här evighetsprojektet i turbofart.
 

Foto: egna mobilbilder, ursäkta den dåliga kvalitén


6 kommentarer på "Uppdatering torprenovering dag 2328…"

 1. Anonym skriver:

  Låter ju inte helt fel me hängmatta 🙂

 2. Fina kökskranar skriver:

  Myspys fint ju, helt klart inbjudande.

 3. Elin skriver:

  Det skåpet var ju som gjort för att stå där i er hall…snacka om mönsterpassning i taket 😉
  Så himla fint allt blir…oj vad jag hoppas ni kan njuta i sommar och alla härliga hörs helger! 😃


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »