Utomhusdusch – en torpares bästa vän

En av de största anledningarna till att borra brunn var att vi ville byta kvällstvätten i emaljhandfat mot en riktig dusch med varmvatten. Förra sommaren var vi verkligen torpare i sin småskitiga bemärkelse och kvällsdoppen i havet gav mest en klibbig eftersmak. Dessutom ligger vårat torp som i en liten gryta mellan skogen och träden Läs Mer »

Utomhusdusch – en torpares bästa vän

En av de största anledningarna till att borra brunn var att vi ville byta kvällstvätten i emaljhandfat mot en riktig dusch med varmvatten. Förra sommaren var vi verkligen torpare i sin småskitiga bemärkelse och kvällsdoppen i havet gav mest en klibbig eftersmak. Dessutom ligger vårat torp som i en liten gryta mellan skogen och träden vid vägen så dagar som idag är det som pånyttfödelse att duscha av sig emellanåt.

 

 

 

 
I början av året gjorde jag en färgsättning för ett företag som totalrenoverade sina lokaler och förbarmade mig samtidigt över ett gäng gamla kopparrör som skulle slängas. Perfekt patina mot den faluröda söderväggen. En rörmokaren böjde till rören efter mina önskemål och tyckte det var roligt med en lite annorlunda (kund tyckte Jesper jag skulle skriva här… hmpff) lösning. Det är ett riktigt hantverk att kunna bocka till rör så exakt i olika riktningar, sjukt imponerande.
 
Duschstrilen hittade jag på kommunens återbrukslager och blandaren, ja det är en lång historia. I den korta varianten är det ett blocketfynd som tack vara en oerhört snäll vän hittade hit. Från Malmö via Birmingham och Älmhult. Berest liten bit metall kan en säga.
 

Det som är kvar att göra är att hitta en handdusch i passande stil, helst vill jag ha en riktigt gammal och inte en modern i gammal stil (som då ersätter den tjusiga gardenakopplingen) samt en rostig plåt som ska sitta mellan väggen och duschen för att skydda fasaden och alltså dölja den klumpiga men nödvändiga träklossen. Och för våra gästers skull kommer det bli ett par utfällbara duschväggar vad det lider.
 

 
Något som jag sparade i renoveringen är den söta ekollonkroken. Den satt på en takbjälke i storstugan men får nu hålla ordning på handdukarna utomhus istället.

Boo har en liten pool som hon svalkar sig i men vattenslangen är också rätt poppis. Med 38-gradigt vatten är det ju onekligen aningens skönare än min barnsoms isande sommarduschminnen.
Ja lite så här har vi det just nu. Tre semesterfirare i ett torp.
 

Foto: Sara Zetterström

4 kommentarer på "Utomhusdusch – en torpares bästa vän"

 1. Sabina skriver:

  Så härligt det ser ut!

 2. Tina skriver:

  Den va helt super! Får se om det går att övertyga pappa om nödvändigheten av en sån i torpet i Tiveden ☺

 3. Jo skriver:

  Duschen blev verkligen snygg, mycket snyggare än de färdig kiten man kan köpa! Bra jobbat! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »