Igår skålade vi in vårt husköp

Jag trodde ju aldrig att gårdagen skulle bli 19.15 och vi äntligen fick skriva på köpekontraktet till vårt hus! Men det blev den och vi gjorde det. 142 m² sekelskifteslycka i form av ett litet trähus med plåttak. Bankteknikaliteter och genomgång av besiktningsprotokollet väntar men så gott som klarrt alltså. Inte alls det hus vi Läs Mer »

Igår skålade vi in vårt husköp

Jag trodde ju aldrig att gårdagen skulle bli 19.15 och vi äntligen fick skriva på köpekontraktet till vårt hus! Men det blev den och vi gjorde det. 142 m² sekelskifteslycka i form av ett litet trähus med plåttak. Bankteknikaliteter och genomgång av besiktningsprotokollet väntar men så gott som klarrt alltså. Inte alls det hus vi tänkt oss, nej faktiskt så hann vi avfärda det två gånger på fem dagar, men sen var det som om det där lilla wicked piece of wood valde oss för när Jespers flygresa till Italien blev inställd så gick vi på en ännu en visning och här är vi nu, fortfarande lite champagnebubbliga och redo för villaliv i södra Kalmar. En får väl tacka bmi regionals för den sjusiffriga skulden to be…
 
Foto: Sara Zetterström

28 kommentarer på "Igår skålade vi in vårt husköp"

 1. malincatrin skriver:

  Grattis till husköpet, skall bli intressant att följa med på resan som husägare också. Har verkligen inspirerats och längtat efter varje inlägg om torprenoveringen.

 2. Stort grattis till husköpet, det ser jättefint ut och det ska bli så roligt att följa er nya resa som husägare.

  Kram Victoria

 3. jennie skriver:

  Alltså, vilken lycka! Stort grattis! Som följare ska det bli fantastiskt roligt att hänga med på resan med inredning, ev renovering och allt vad en flytt till hus innebär! Jag drömmer i smyg om ett sekelskifteshus med punschveranda och längtar IRL efter att få flytta in i vårt nybyggda lilla radhus med världens minsta tomt någon gång efter årsskiftet. 😉 Jag och min man är rationella och helt okunniga inom hantverksbiten och i den del av Stockholm där vi valt att bosätta oss kostar det faaaan att köpa ett hus med anor och det blir ju givetvis ännu dyrare att renovera. Med jobb, barn och ja, livet, känner vi att nybyggda radhuset kommer att ge oss mest i livskvalitet och vi längtar ihjäl oss. Men som sagt, ska bli satans roligt att få följa med på er resa (även om jag blir lite orolig över vad som ska hända med torpet;-))! Stort grattis igen, kram!

 4. sofie skriver:

  GRATTIS !!!! Så spännande!!

 5. Sarah skriver:

  Åh grattis! Har varit inne och tjuvkikat på det där huset vid något tillfälle men minns det inte alls nu mer än att det ju är sekelskiftesromantik galore på utsidan. Kommer garanterat att bli hur bra som helst och så roligt att få följa med på ännu fler renoveringsäventyr för lite pyssel gissar jag att det blir? Ute i Förlösa vet pysslet liksom inga gränser, har man väl börjat i en ände är det svårt att se ett slut… Hm 😉 Stora grattiskramar till ett jättefint hus!!

 6. MADDISENJ.SE skriver:

  Grattis, vad härligt!!

 7. Massor av grattis! Ser jättefint ut på den suddiga bilden….!

 8. Anonym skriver:

  finna bilder

 9. Josefin skriver:

  Wow, grattis, ser fantastiskt ut det lilla man kan tyda, ser fram emot att följa fixandet 🙂 /En läsare som också drömmer om hus

 10. Maria skriver:

  vad gott! och grattis till hus 🙂

 11. Anonym skriver:

  Grattis, det ser ljuvligt ut! Ser fram emot fina bilder och uppdateringar! 🙂

 12. Jo skriver:

  Jag blev visst anonym, inte alls meningen! Grattis igen! 🙂

 13. JUNITJEJ skriver:

  Grattis till huset!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »