Lejongul sammet kan också vara spilld mjölk

I två veckor. Så länge har jag luftmöblerat Hundraåringen, förklarat förträffligheten, sålt in och övertygat Jesper, allt medan jag smått förälskat tittat på bilderna innan läggdags varje kväll. Kanske min längsta insäljningsprocess någonsin men så är ju inte en lejongul bäddsoffa i plysch någon dussinprodukt heller, och trots min egen totala ögonblicksförälskelse så förstår jag Läs Mer »

Lejongul sammet kan också vara spilld mjölk

I två veckor. Så länge har jag luftmöblerat Hundraåringen, förklarat förträffligheten, sålt in och övertygat Jesper, allt medan jag smått förälskat tittat på bilderna innan läggdags varje kväll. Kanske min längsta insäljningsprocess någonsin men så är ju inte en lejongul bäddsoffa i plysch någon dussinprodukt heller, och trots min egen totala ögonblicksförälskelse så förstår jag att inte alla svärmar som jag. Särskilt inte eftersom den var obudad i fjorton dar på Lauritz.com. Slutligen “Okej då” om än med bisatsen: “men du fixar frakt och förvaring innan flytten själv.
 
Så stod jag där med kycklinglåren fräsande i pannan, auktionstiden närmade sig sitt slut och förvisso skötte sig den ölkokta sjömanspotatisen så gott som själv men Jesper var inte inte hemma och tvåårstrotset visste liksom ingen hejd. Och precis då blev auktionssajten precis lika trotsig och mina förbrila försök att uppdatera, att t o m skapa ett nytt konto i slutminutrarna gick om intet och jag fick se mig besegrad. Både i mammarollen och av klubbslaget på en prislapp så gott som gratis. Medan kycklingen svettades och Marsipanrosen tömde en halv flaska diskmedel i den redan rena Margretheskålen så grät jag en skvätt. Ilskna och besvikna tårar över en alldeles perfekt lejongul bäddsoffa i plysch som inte blev min.
 
Foto: via Lauritz.com

10 kommentarer på "Lejongul sammet kan också vara spilld mjölk"

 1. Karin skriver:

  Hej, Jag hoppas du kan ge mig råd. Jag slipade och spacklade ett fint gammalt skåp i somras när jag sen efterlängtat blev gravid. Jag har färg o pianogångjärn för att gör den färdig, men är rädd att färgen kan vara skadlig för liten. Skåpet blir perfekt som garderob för liten när den är färdig. Vad ska jag tänka på med färgen för att kunna måla säkert. Tack! /Karin

 2. Frida skriver:

  Men du skulle ju ha ringt! Jag hade kunnat buda hem den åt dig! Tänk på den backup-planen nästa gång. Kram!

 3. Ida skriver:

  Jag var med om något liknande för ett par veckor sen på bukowskis markets. AAAARGH. Men det kommer fler perfekta lejongula sammetssoffor – kanske precis när ni får tillträde så att du slipper fixa förvaring.

 4. Emma skriver:

  Åh så surt, var med om precis samma sak i höstas. Men den soffan kom ut igen, köparen hade ångrat sig. Håll utkik om den dyker upp, kan ju vara så om du har tur.

  (Gällande min soffa så bangade maken, mr nej-sägare, här hemma ur så det blev inget. Hm…)

 5. christine skriver:

  Men fy så nedrigt! Vi får alla hålla utkik efter en lejongul sammetssoffa nu..det måste ju finnas mer än en kan man tycka!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »