Livet som frilans

Många undrar hur livet som egenföretagare är och jag har gjort några inlägg om ämnet under kategorin ”Jobb & karriär”. Livet som frilansande inredare & stylist är minst sagt varierande, fördelen är att den ena dagen är sällan den andra lik för att använda ett slitet uttryck. Baksidan är att man lika sällan vet hur Läs Mer »

Livet som frilans

Många undrar hur livet som egenföretagare är och jag har gjort några inlägg om ämnet under kategorin ”Jobb & karriär”. Livet som frilansande inredare & stylist är minst sagt varierande, fördelen är att den ena dagen är sällan den andra lik för att använda ett slitet uttryck. Baksidan är att man lika sällan vet hur framtiden kommer te sig på jobbfronten och att inga jobb kommer gratis. Man måste ju sköta sig och göra bra ifrån sig även som anställd men oftast är det arbetsgivaren som fixar sysselsättningen och det får en liksom sköta själv som egen.

 

De senaste sju dagarna har jag; planerat hur nya produkter ska presenteras på Ikeas web, konsulterat ett B&B på Öland som har växtvärk och behöver hitta sin röda tråd inredningsmässigt, hjälpt ett renoverande par att undvika skilsmässa (deras ord) och komma överens om hemmets färgsättning, stylat en julmiljö för ett svenskt magasin samt tillbringat en lång dag i Ikeas jättestudio i Älmhult för att förverkliga de tidigare planerade webb-bilderna. Ganska olika uppdrag som ni märker. Där emellan diskuteras potentiella bloggsamarbeten, hemma hos-reportage och små redaktionella DIY’s. Ibland infinner sig paniken när kalendern har ofakturerbara håligheter men lika ofta krockar roliga jobbförfrågningar med redan inbokat, det är liksom så det ser ut.

Att vara frilans är lite som att förstora upp sin fritid, i perioder händer inget anmärkningsvärt mellan träning, middagar och kompishäng men plötsligt blir man inbjuden till två roliga fester på samma dag om ni fattar.

 

Kommande veckor sitter jag återigen på tåget ToR Älmhult för att färdigställa i runda slängar 60 bilder tillsammans med mitt stora team av projektledare, fotografer, bildproducent, webbansvarig, studiosupport, inredare m fl. Rena rama inredningsfabriken att jämföra med söndagens styling av Malin Wollins (men Jesus & hasn morsa hur mnga bloggar har hon?) jul, plåtat i fotografens vardagsrum med oktoberbakade lussekatter och en fyramåndersbebis i kulissen. Omväxling förnöjer! Nä nu rullar tåget förbi Möckeln och jag måste hoppa av vid nästa station.

 

Foto: Sara Zetterström

13 kommentarer på "Livet som frilans"

 1. Tina skriver:

  Möckeln?! Är du här i krokarna? Eller finns det fler kanske… Kram på dig!

 2. Olini.blogg.se skriver:

  Vilken fin blogg du har!

 3. Dejan JUL skriver:

  Vem fotar dessa snygga foton?

 4. Dejan JUL skriver:

  Vem fotar dessa snygga foton?

 5. Anonym skriver:

  fina bilder

 6. Anonym skriver:

  det låter helt fantastiskt att ha en sån variation i sitt arbete men jag kan oxå fatta att det är jobbigt och svårt att ibland få ihop till jobb när man inte är i ett bra flow.

  Men att jobba med det man brinner för och få en bra variation tror jag är några faktorer som gör att man verkligen orkar att jobba mycket

 7. Anonym skriver:

  mysiggt

 8. Frukostera skriver:

  Är också numera egenföretagare 🙂 Blir en omställning! Skönt dock att vara sin egen chef.. 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Little Miss Fix It

 • Mitt varmaste tack!

  Som ni kanske förstått har något varit i görningen här på bloggen. Efter ett år på RUM hemma har jag bestämt mig för att flytta hem till blogg.se, hem till där allt började 2006. Det har varit en spännande tid och jag är tacksam över att ha varit en del av tidningens webbsatsning, och inte Läs Mer »

 • 9 från Insta

  Juli sa bara swosh. Sol, bad, västkust, östkust och kompishäng deluxe kan sammanfatta denna sommarmånad. Jag har varit lite mer aktiv på Instagram (@littlemissfixit) än här på bloggen (mest p g a att jag inte kunnat blogga från mobilen, tekniskt strul i semestertider, gaah) och här kommer nio bilder från min semester, som tack och Läs Mer »

 • Hej då juni. Hej semester!

  Vilken underbar sommarmånad jag blickar tillbaka mot. Du som följer mig på Instagram känner kanske igen bilderna för här kommer en samling av nio stycken som sammanfattar juni; 1). Juni började lite tungt när min mormor smet mot nya äventyr. 2). Bloggen passerade 10-årsstrecket och jag firade det med återvunna nyårsballonger ute på torpet. Någon Läs Mer »

 • Little miss fix it 10 år!

  Jag minns så himla tydligt den där varma sommaren 2006. Jag hade precis fått beskedet att jag skulle tillbringa höstterminen i Tyskland och tänkte att det vore bra att ha en blogg att spara intrycken i, eller det hade jag väl tänkt i gott och väl ett år men inte kommit till skott förrän nu Läs Mer »