Midnatt råder tyst det är i (nya) huset

Officiellt är det faktiskt dopparedagen nu, jag sitter här i Hundraåringens kök utan wi-fi men med ett svajigt mobilt bredband och håller tummarna för att denna post går iväg. Igår (i måndags om en ska vara petnoga) gick flytten och det flöt på oförskämt väl, när vi landat lite och julat ännu mer ska jag Läs Mer »

Midnatt råder tyst det är i (nya) huset

Officiellt är det faktiskt dopparedagen nu, jag sitter här i Hundraåringens kök utan wi-fi men med ett svajigt mobilt bredband och håller tummarna för att denna post går iväg. Igår (i måndags om en ska vara petnoga) gick flytten och det flöt på oförskämt väl, när vi landat lite och julat ännu mer ska jag tipsa om de allra bradigaste flyttknepen.
 
Just nu känns det som att befinna sig i limbo, lägenheten ekar tom och känndes främmande när jag var där och hämtade blommorna tidigare idag och Hundraåringen har en massa egenheten för sig som bara en hundraåring kan ha och som jag inte lärt mig än. Men snart säger vi nog hemma om huset helt på reflex. Vi har hunnit otroligt mycket, köket är så gott som uppackat och vardagsrummet som såg ut som nedan vid lunch funkar nu fint för morgondagens julfirande (minus några kartonger som ska få sig en match på morgonkvisten) och alla husockupanter har fullgoda sovplatser.
 
 
 
Den ömma farmodern till Marsipanrosen har varit hos oss sedan i fredags och det kan bara stavas O V Ä R D E R L I G T. Lil’ sis kom de dryga 30 milen för några timmar sen och i morgon kommer svärfar och svärmormor ner med julmaten. Okej, en grön jul är en grön jul och om jag fick önska den minsta ytliga lilla sak så skulle det vara snö inatt. Inte drivor, nä jag skulle gott och väl nöja mig med några centimeter, och -5°C. Snöbristen till trots tycker jag ändå att julstämningen börjar infinna sig, banne mig. Och visst kan en knappt ana att julgranen precis kamikazedykt med kulorna före en kvart innan bilden togs?!
 
Nu ska jag premiärduscha i vårt snygga 80-talsbadrum (åhh som det kliar i renoveringsfingrarna) och sova lite innan det blir den juliga afton.
 
Foto: Sara Zetterström

5 kommentarer på "Midnatt råder tyst det är i (nya) huset"

 1. Mormor Lisen skriver:

  STORT GRATTIS och GOD JUL!

 2. Ulrika skriver:

  God jul! Och vilken lycka att ni lyckats lägga vantarna på detta tillsynes underbara hus! Hoppas ni får en lugn helg, men när det nya året tar sin början hoppas jag du lägger bilder i massor, ingen list är för liten för att fotas inget badrum för fult för att få bloggkärlek. Bombardera oss med bilder på er nya skatt det är så inspirerande att se även om du tänker förändra det till ännu ljuvligare!
  Stor snökram.

 3. Emma Thun skriver:

  God jul!
  Det där huset alltså, det skall bli så spännande att få se lite mer.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »