Badrumsdrömmar

Livet som frilans är verkligen lite som hejsan ibland. Idag röd dag, och då sitter jag på kontoret för att jobba undan lite i lugn och ro medan familjen ligger hemma och sover. Harhjärtat har dunkat i bröstet i ett par dagar och då blir jag lugn genom att skapa (en illussion av?) kontroll.   Läs Mer »

Badrumsdrömmar

Livet som frilans är verkligen lite som hejsan ibland. Idag röd dag, och då sitter jag på kontoret för att jobba undan lite i lugn och ro medan familjen ligger hemma och sover. Harhjärtat har dunkat i bröstet i ett par dagar och då blir jag lugn genom att skapa (en illussion av?) kontroll.
 
Om ett par timmar kommer en badrumsgubbe hem till oss för en tur tillbaka till slutet av 80-talet. Och kanske främst för att ge oss en offert på vad kalaset (ja festen som i att få omvandla vår 80-talare och halvrivna bastu/förråd till ett fräscht och funktionellt badrum) kan tänkas kosta. Jesper och jag diskuterade prioritetsordningen igår och prio ett är egentligen ett förråd som vi tänker bygga där det gamla fallfärdiga uthuset står nu. Men strax där efter kommer badrummet och för att planera renoveringen, och vad som ska ske när, bättre är det alltså dags att ta in offert även för det. Har hittat en hel del inspiration via nyfunna fina bloggen Badrumsdrömmar.
 
Vi satt på favoritcaféet igår hela familjen och medan Boosan underhöll bordsgrannarna med sång (hon sjunger h e l a tiden) så gjorde Jesper och jag servettskisser på tänkta badrumslösningar och blev såklart lite osams på kuppen. Ja jisses, vi liksom skapar krydda i vardagen genom att ge oss på renoveringsprojekt. För ni har väl inte fått uppfattningen att vi är ett väloljat maskineri som metodiskt och gnisselfritt tuggar oss igenom produktion efter produktion? I så fall vill jag döda den villfarelsen for good. Nä vi är snarare som två gamla åsnor som stretar åt varsit håll mot varsin höstack. Vi blir uppriktigt förvånade när vi genomför något tillsammans utan att svära eller sura det allra minsta (förrådsrensningen innan flytten var ett sådant hallelujah-moment, sånt man minns). Det kommer alltså bli en utmaning att få till stånd ett badrum, något vi knappt ens varit inne och nosat på förut så kom med alla fina tips ni sitter på; fallgropar att undvika, toppenbra hantverkare i Kalmartrakten, viktigheter och annat – tipstack på förhand!
 
Foto: Bild thisivyhouse.tumblr.com via Badrumsdrömmar.

6 kommentarer på "Badrumsdrömmar"

 1. Ami skriver:

  Hej Sara!

  Trogen bloggläsare här. Har ju väntat på att bloggandet om hundraåringen skulle börja, så nu myser jag. Hur som, vi renoverade vårt badrum för två år sedan. Hade tur och hittade hanterkare som fixade hela klabbet på två veckor (vitt), inklusive rivning, men då hade vi å andra sidan bara våtrumstapet att riva, så det kanske går fortare. Vi är fortfarande supernöjda med resultatet, men det jag ångrar är att vi inte tänkte in förvaring mer. Vi har en tvååring och någonstans skall man få plats med blöjor, handdukar, toapapper, nagelfilar, babyolja, våtservetter, shampoon, fotsalvor, mirakelkrämer etc. De badrum som får uppmärksamhet är ju inte direkt de som har massa plats för förvaring… Så där önskar jag att vi hade tänkt en runda till. Har en man som vill begränsa antalet borrhål i badrumsväggarna, så hyllplan så här i efterhand är inte att tänka på tyvärr. Sen så har vi ett handfat från Ballingsöv som är väldigt snyggt och praktiskt om man vill bada ongen i handfatet, men det är knappt fall ner i brunnen, så vattnet stannar kvar/tar lång tid på sig att åka ner, dvs. handfatet blir smutsigt på en dag. Sen är det ju det där om rören egentligen borde gå inne i väggen eller inte. Våra går inne eftersom det är snyggast, men hemma hos mina föräldrar som har ett badrum från tidigt 90-tal går rören utanför, så när packningarna har spruckit har de inte behövt byta hela badrummet. Vi ska inte bo i vårt hus så länge så det är ju synd om de som kommer efter, men hade vi haft planer om att bo resten av våra liv i samma hus, så kanske vi hade dragit rören utanför. Eller budgeterat för ny badrumsrenovering inom 17 år. Eller nåt. Svårt. Lycka till!

 2. Ella skriver:

  Vi har precis blivit klara med vår badrumsrenovering och vi anlitade Nybro golv. Är väldigt nöjda. Vi valde våtrumstapet istället för kakel & klinker. Det har kommit mycket nytt på den fronten och på köpet får man ner kostnaden rejält.

 3. Louise skriver:

  Så kul att följa hundraåringens utveckling:) mitt tips inför badrunsrenovering: tänk på förvaringen! Och ha absolut inte ett kaklat handfat med rostfri ho. Vi städar och städar… Allt lägger sig i kakelfogarna och minsta droppe tandkräm syns på det rostfria. Vårt badrum är från 2002, förra ägarna som gjorde om. Snyggt som tusan fortfarande och passar perfekt i vårt funkishus, men så opraktiskt…

 4. Anna skriver:

  Så spännande! Stort lycka till, det finns så mycket fint! Det jag tycker varit vår bästa erfarenhet från våra nya badrum är att om det är lätt att hålla rent, så ser det oftare snyggt ut. Kakelfogar =smuts, o inte vita fogar i duschen, de grå håller sig så mycket snyggare. Vi handlade alla krokar och pappershållare mm så hantverkarn satte upp dem, då slapp vi borra i kaklet och de fyllde med silikon eller vad det är. Skönt! Å det är skönt med många krokar med! Lycka till igen, vi hoppas få följa /Anna

 5. Ami skriver:

  Apropå kakelfogar i dusch. Vi har vitt kakel och vita fogar. Det gulnar lite över tid, men med ättiksprit/citron och bakpulver så blir de som nya. Dock epoxyfogar som visst inte skall vara så miljövänliga :/

 6. Bodil skriver:

  Förvaring. Förvaring. Förvaring. Inbyggd hylla för flaskor i duschen om det går och plats (under handfatet?!) för den där pallen ni kommer att få leva med i några år. Golvvärme. Och inte för glättigt golv så att Boo halkar så fort hon ska köra rumpdans på blött golv. Och gärna färgskiftningar på golvet så att inte varenda dammkorn syns.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »