Så slipper du kladdiga glassfingrar (husmors DIY)

Vabruari närmar sig med stormsteg och det vet ju alla att det bästa botemedlet mot de flesta åkommor (feber, halsont, tråkiga föräldrar) är glass. Trots minusgrader på termometern så har just den här medicinen en tendens att smälta fortare än småpatienter får i sig den men världens fiffigaste knep mot glassdräll har du förmodligen i Läs Mer »

Så slipper du kladdiga glassfingrar (husmors DIY)

Vabruari närmar sig med stormsteg och det vet ju alla att det bästa botemedlet mot de flesta åkommor (feber, halsont, tråkiga föräldrar) är glass. Trots minusgrader på termometern så har just den här medicinen en tendens att smälta fortare än småpatienter får i sig den men världens fiffigaste knep mot glassdräll har du förmodligen i kökslådan utan att veta om det. Bullformar.
 
Ta en form, skär ett litet snitt i mitten (det var mamman som skötte just skärandet), trä den på glasspinnen och vips är problemet löst! Har man bara formar i silikon kan man ju offra en sån och återanvända den vid varenda glassfest, Vabruari kan ju vara längre än man tror…
 
Foto: Sara Zetterström

22 kommentarer på "Så slipper du kladdiga glassfingrar (husmors DIY)"

 1. Anonym skriver:

  Helsmart!!! Speciellt till små glyttar÷)

 2. Anonym skriver:

  Det var det sötaste fingergreppet jag sett, där på sista bilden. Smart tips!

 3. Jenny skriver:

  Smart knep som sagt men jag undrar mest var man kan köpa de söta muminformarna?

 4. Sabina skriver:

  Så supersmart tips!

 5. Anonym skriver:

  Ahh, smaaart!! =)

 6. Anonym skriver:

  Haha ååh vilket bra knep! Och vilken cool header du har 😀

 7. BabyLikesCharity skriver:

  Hej! VI är ett UF-företag med riktning på välgörenhet som undrar om du vill hjälpa oss? Vi har sett att du har en del läsare inom den målgrupp vi försöker nå ut till och därför tänkte vi fråga om du skulle vilja premota oss här? BabyLikesCharity, vi, är ett företag som säljer organiska kläder med gift fria och egendesignade tryck. Av de pengar vi får in kommer 30% att gå till välgörenhet. Vill du hjälpa oss att hjälpa andra? Sprid då vårt företag och vår idé, ju fler vi når desto fler kan vi hjälpa. Ha en bra dag önskar vi på BabyLikesCharity!

 8. Elin skriver:

  Vilken briljant idé! 🙂

 9. Så himla bra tips . Tusen tack att du delar med dig . Detta kommer att rädda vår nya soffa .

 10. Sjukt smart! Att man inte tänkt på det förut 🙂

 11. Isabella skriver:

  Gullig pose där på slutet! 😉
  Bra knep inför sommaren, även om man är vuxen, haha 🙂

 12. natalie skriver:

  men åh, så smart!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »