Aja baja mammas lådor

Trots att Boo numera är stor nog att resonera med (nåväl, i ala fall när hon har lust) så har låsanordningen till skrivbordshurtsen blivit kvar trots att det mesta av bebisrivet vuxit bort. Jag vet att många använder sig av de långa skohornen från Ikea men eftersom jag sedan jag blev mamma (och medveten om Läs Mer »

Aja baja mammas lådor

Trots att Boo numera är stor nog att resonera med (nåväl, i ala fall när hon har lust) så har låsanordningen till skrivbordshurtsen blivit kvar trots att det mesta av bebisrivet vuxit bort. Jag vet att många använder sig av de långa skohornen från Ikea men eftersom jag sedan jag blev mamma (och medveten om ftalater mm) försöker hålla nere antalet plastpryttlar så blev det istället enklaste möjliga lösningen med hjälp av rundstav och en läderrem som sätter P för klåfingrar i mina lådor. Den räfflade rundstaven i ek fanns på Bauhaus och remmen hos den lokala skomakaren. Och jovisst, ambitionen var förstås att borra hål för remmen i staven men vissa saker stannar liksom vid att funka ändå.
 
Foto: Sara Zetterström

3 kommentarer på "Aja baja mammas lådor"

 1. Marpan skriver:

  Mycket snyggare än ett skohorn!!

 2. Marie skriver:

  Har också fått säkra överallt, men inte så fint som du gjort, hehe

 3. Anonym skriver:

  Smart värre! Jag längtar inte till den dag min lilla börjar bli klåfingrig och allt fint pynt måste städas bort, tillsammans med allt som måste babyproofas!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »