Förvaring i barnrummet – gammal resväska

Om det är något man sällan kan ha för mycket av i barnrummet så är det förvaring. Jag minns (traumatiskt tydligt) min frustration när jag i föreskoleålder blivit kommenderad att städa mitt rum och i uppgivenhet grät “men jag har ju ingenstans att lä-ähä-hägga grejerna…”. Lika tydligt minns jag förvisso de plastbackar på hjul som Läs Mer »

Förvaring i barnrummet – gammal resväska

Om det är något man sällan kan ha för mycket av i barnrummet så är det förvaring. Jag minns (traumatiskt tydligt) min frustration när jag i föreskoleålder blivit kommenderad att städa mitt rum och i uppgivenhet grät “men jag har ju ingenstans att lä-ähä-hägga grejerna…”. Lika tydligt minns jag förvisso de plastbackar på hjul som huserade under min bokhylla men för att förekomma liknande scenario har vi flera olika sorters förvaring i Boo’s rum, både till smått och stort.
 
Eller så här temamässigt till utklädningskläderna – en gammal resväska. Jag hittade den här urtypen av resväska när jag svängde förbi second handbutiken Bonbons här i Kalmar för någon månad sen. Inte nog med att den bryter av fint till övriga möbler, den rymmer ju hur många olika personligheter som helst (ja tigrar, prinsessor och hattklädda halsbandsdamer allra minst). Dessutom kan man liksom inte låta bli att fantisera om vad den har varit med om, vilka platser den har semestrat på och vem som släpat runt på den och kanske gett den en och annan spark om den varit för tung. Kanske en tant från Haparanda som var hemligt förälskad i en sjökapten?
 
Foto: Sara Zetterström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »