Drömkåken

Första veckan – om vi hade fått en krona för varenda genomblötande kvist på golvet på nedervåningen i Hundraåringen så hade vi förmodligen inte haft ett sjusiffrigt lån på banken idag. Ommansägerså.     Andra veckan – börjar misstänka att golvlist och foder inte ingick i den senaste renoveringen. Nej, börjar starkt misstänka att de Läs Mer »

Drömkåken

Första veckan – om vi hade fått en krona för varenda genomblötande kvist på golvet på nedervåningen i Hundraåringen så hade vi förmodligen inte haft ett sjusiffrigt lån på banken idag. Ommansägerså.  
 
Andra veckan – börjar misstänka att golvlist och foder inte ingick i den senaste renoveringen. Nej, börjar starkt misstänka att de sattes upp i all hast innan husvisning, med hjälp av smörkniv och synål ungefär.
 
Tredje veckan – en morgon får vi en kalldusch, bokstavligen. Tydligen kan en duschblandare läcka så mycket att den tömmer varmvattenberedaren till ett medelstort hushåll 
 
Fjärde veckan – vi får böckling till kvällsmat. Det är bara det att det är Hundraåringen som agerar rök och vi som är sillarna. Du hittar hela storyn här.
 
Femte veckan – vi blir med husdjur. Ofrivilligt. ja, och hade det varit frivilligt och jag inte varit pälsallergiker så hade jag kanske snarare tänkt mig en katt som matchar inredningen och inte en råtta modell större i sopskåpet. Ny kontakt i telefonboken, under A som i Anticimex.
 
Sjätte veckan – Jesper skaffar sig ny frisyr när han städar bakom spisen. Någon mindre släkting till ovan nämnda husdjur har vässat tänderna på elkabeln. Numera är huset byggt med smörkniv och synål samt fogskum. I den affären gick vi nog +-0 mellan fogskum, ny kabel och uteblivet frisörbesök. Och är lite tacksamma att han överlevde stöten förstås.
 
Nu har det varit lungt ett tag (peppar, peppar) och vi skrattar hellre än gråter åt denna komedi, för från Jesper är det inte så långt till “Göran” och kallar ni mig för “Tina” så är det faktiskt på pricken som i filmen (från 1993) med samma namn.
 
Och förresten, appropå humor. Idag 10.15 ringde de från förskolan och sa att Boo hade feber. AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
 
Mobilbild: Sara Zetterström för Svensk Film typ

9 kommentarer på "Drömkåken"

 1. Vilken tur att ni kan skratta åt eländet, ibland är det inte bara härligt att bo i hus, tur att det goda överväger iallafall.

 2. Petra skriver:

  Onej, det låter verkligen tragiskt men ni verkar ju ta det med någorlunda glatt humör iallafall. så hemskt!

 3. jennie skriver:

  Men are you fakking kidding me? Herre min je, jag förstår att tiden varit lite knapp på sistone. Eftersom du själv kan ha lite humor i misären hoppas jag att det är okej att jag skrattar när jag läser denna roliga text i alla fall… Lider med er och hoppas att Anticimex gjorde ett bra jobb!

 4. Anonym skriver:

  Lite nedsidan av att köpa gammalt hus, för att väga ned all den charm ett sådant hus för med sig. Fint att du har humorn i behåll i det hela, lite underhållande att läsa trots att jag tycker synd om er!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »