Nipprig av längtan efter uteliv

Åh jag är så trädgårdslängtig nu så ni anar inte. Eller egentligen är det ju utelivet jag tänker på, att ligga i hängmattan under skuggiga björkar, att vattna tomaterna under ljumma sommarkvällar och att äta grillat så det ramlar ur öronen. Att gå barfota med bara en tunn skjorta som solskydd över bikinin och en Läs Mer »

Nipprig av längtan efter uteliv

Åh jag är så trädgårdslängtig nu så ni anar inte. Eller egentligen är det ju utelivet jag tänker på, att ligga i hängmattan under skuggiga björkar, att vattna tomaterna under ljumma sommarkvällar och att äta grillat så det ramlar ur öronen. Att gå barfota med bara en tunn skjorta som solskydd över bikinin och en stråhatt djupt nedtryckt över pannan och äta bär direkt från buskarna. Mer konkret och mindre drömmigt om detta pratar jag och Hildur i senaste Kom In-podden #uteliv.
 
Lagom till helgen släppte också Ikea sin tillfälliga kollektion Nipprig och jag var förbi och kollade in den. Mycket fint och mycket en villhöver! Utställningen stack verkligen ut i varuhuset med de svarta väggarna och fint formade rottingmöbler. Måste bara fundera på vad som ska vara var i våra trädgårdar innan jag förköper mig. Men blir man överförtjust i något är det nog läge att slå till snart för som sagt, det är bara en tillfällig kollektion.
 
Är det fler än jag som vill att det ska bli 15 grader varmt, helst igår?
 
Foto: Sara Zetterström

4 kommentarer på "Nipprig av längtan efter uteliv"

 1. Emma skriver:

  Jo, jag längtar med!
  Var på ikea i söndags och tittade, i Göteborg hade dom dock inte lika fin bakgrund. Hade tänkt mig några av rottingfåtöljerna på altanen, men personalen sa att dom inte höll för utomhusbruk? Möjligtvis en säsong, men inte mer. Vad tror du om det?

  • Jag tror att de håller mer än en säsong, men de kommer ju både slitas av solen och regnet men personligen så tänker jag att det bara blir lite finare med patina på sådan möbler :). Och som jag svarade i en annan kommentar, jag har hellre möbler som är fina och bekväma så länge de håller än köper något superfunktionellt som jag inte gillar.

 2. jennie skriver:

  Min mamma var där och stångades för att få tag på en av blott nio (!) svarta stolar när varuhuset öppnade. Folk var, så att säga, ganska besvikna på utbudet. Men mamma haffade en stol och det svarta sidobordet, fåtöljen har vi nu i vardagsrummet där den gör sig jättebra med en skön dyna och en fin pläd. Jag har fått info om att kollektionen inte håller för utomhusbruk á la 100% svenskt väder, utan enbart för fint oblött väder. Sånt orkar jag inte med för vi har varken ork eller plats att bära fram och tillbaka, så mina nippriga saker får hållas inne. 🙂
  Instämmer i 15-gradersönskningarna!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »