Boktips: Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

Fördelen med att vara sjuk är att jag hinner bläddra i en laddning böcker som jag beställde för flera veckor sen. Vill tipsa om denna sprillans nya livsstil/kokbok: Alla hönsen hemma av Anna Billing.     När jag fyllde åtta fick jag tio hönor i present. Lyckan var fullkomlig! Jag hjälpte pappa att snickra hönshuset Läs Mer »

Boktips: Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

Fördelen med att vara sjuk är att jag hinner bläddra i en laddning böcker som jag beställde för flera veckor sen. Vill tipsa om denna sprillans nya livsstil/kokbok: Alla hönsen hemma av Anna Billing.
 
 
När jag fyllde åtta fick jag tio hönor i present. Lyckan var fullkomlig! Jag hjälpte pappa att snickra hönshuset och jag minns inte om det var samma år eller året efter som ett av paketen innehöll en vattenautomat i zink till hönsen, vid sidan av blå hjärtformade solglasögon (fast jag hade önskat mig lila) och en randig klänning i vitt och mintgrönt. Jag fick maskrosringar direkt på den där klänningen och några år senare gjorde min kreativa moster en pricksäker karikatyrteckning av vår familj där 11-åriga jag står i dörröppningen med ihopknipna ögon och skriker:  -Jag vill inte gå och mata hönsen!
 
Hur som helst så har drömmarna om att vara månskensbonde kommit tillbaka i vuxen ålder och en ombyggd lekstuga och fyra hönor låter ju liksom inte omöjligt i Hundraåringen? Det känns väldigt lockande med ett självhushåll på ägg. Det känns mindre lockande att övertyga Jesper om förträffligheten med fjäderklädda husdjur… Men har jag tur så är det Boosan som står i dörröppningen om några år och gastar om att hon inte vill mata hönsen.
 
Boken är fylld av tips kring att bli med höns och typ alla äggrätter som du visste (och inte visste) fanns, med fina bilder en masse. Jag köpte min via Bokus.
 
Foto: Sara Zetterström

6 kommentarer på "Boktips: Alla hönsen hemma och färska ägg i köket"

 1. Emma skriver:

  Ser ut som en fin bok!
  Min syster är också väldigt sugen på höns, men vi funderade lite på hur man gör när man åker bort? Vet du hur lång tid dom klarar sig själva? En katt känns ju lättare att lämna till mormor att passa om man säger så…

  Krya på dig!

  • Tack för krya fina Emma, känner mig lite bättre nu! Höns behöver daglig tillsyn med färskt vatten och mat så ska man resa bort behövs en hönsvakt 🙂 Dessutom bör man stänga in dem om natten så det inget rovdjur tar sig in i voljären. Katter är ju fantastiska men onekligen lägger de inga ägg 😉
   Kram!

 2. Anonym skriver:

  Vi har haft höns i omgångar på vårt sommarställe – det är super mysigt! Speciellt att skicka ut barnen på morgonen med en liten korg för att plocka ägg…blir aldeless varm i hjärtat av att bara tänka på det!

 3. Carola skriver:

  Tack för boktipset, jag är också lite sugen på att ha höns. Jag har just flyttat ut på landet, så nu finns det också möjlighet för första gången. Men jag kan ingenting om höns, så den här boken ska jag hålla utkik efter.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »