Fyra fenomenala fruntimmer

Jag får så väldigt mycket inspiration av starka kvinnor. Eller ja, kanske är de precis som alla oss andra där under stålkvinnodräkten med tid som inte räcker till, dåliga hårdagar, och tillfällen då de vill glömma allt vad barn, man och andras egon heter och bara krypa under en sten för att kunna tänka en Läs Mer »

Fyra fenomenala fruntimmer

Jag får så väldigt mycket inspiration av starka kvinnor. Eller ja, kanske är de precis som alla oss andra där under stålkvinnodräkten med tid som inte räcker till, dåliga hårdagar, och tillfällen då de vill glömma allt vad barn, man och andras egon heter och bara krypa under en sten för att kunna tänka en endaste egen tanke för en stund. Men, de har förmågan att inspirera till stordåd och det är få förunnat.
 
Frida Ramstedt, mamma till Trendenser (och Max). Jag känner faktiskt ingen annan som så fingertoppskänsligt har förmågan att med just ett ständigt finger i inredningsluften känna av vad som är aktuellt p r e c i s  n u. Hon fick mig att inse glädjen av en ämnesblogg för snart 10 år sen och hon är dessutom sjukt rolig (något hon inte skyltar så mycket med i bloggen) och har en säregen förmåga att göra guld av sand när det kommer till bloggämnen. Jag imponeras även av målmedvetenheten, affärssinnet och det hårda arbetet som ligger bakom hennes framgångar.
 
Sofia Vusir Jansson, mamma till 4(!) barn och företaget Mokkasin. Jamen när man på riktigt kan tänka sig ungefär 100% av sortimentet i en butik så måste det ju vara lite superkrafter inblandade? Dessutom kan hon till och med få frukostdisken att se poetisk ut på bild och får mig (till Jespers stora förskräckelse) ibland att längta till vår gemensamma hemstad.
 
Lisa Lemke, matkreatör. Ännu en fantastisk kvinna har korsat min väg tack var sociala medier. Lisa hittade mig på Instagram och först visade det sig att vi båda har två blonda yrväder till lejonungar (sex dagar mellan dem). Sen visade det sig att vi var på Gotland samtidigt förra sommaren så vi spontanträffades där och då, två fisketokiga män, två små bestämda barn och två morsor med tusen järn i elden – match made in heaven. Och eftersom jag lagar så lite mat så har jag aldrig lagat just Lisas mat men det är det som är det sjuka för plötsligt v-i-l-l jag laga hennes mat. Jag inspireras stort av den jordnära härligheten hon förmedlar.
 
Malin Wollin, kvinnan med guldpennan. Jag skrattar högt inombords och ibland även på offentliga platser när jag läser hennes krönikor om familjelivet, ibland så att det kommer kiss. Man ska inte underskatta knipövningar. Men lika ofta gråter jag för hon är bra på att sätta ord på saker som är både vardagliga och sånt som är så jobbigt att man inte kan sätta ord på det. Dessutom har hon också fyra barn. Drömmen.
 
För mig handlar inspiration mycket om igenkänning men ännu mer om en talang eller särdrag som får mig att vilja göra bättre. Jag hittar likadan pusselbitar i alla dessa kvinor som även finns i mitt pussel, det är väl därför de får mig att känna lite extra. Något bekant och något helt annat som är så fasligt inpirerande.
 
Det skulle vara jättekul att ta del av inspirerande (på något vis offentliga) personer i era liv! Sprid lite länkkärlek i kommentarsfältet vettja.

2 kommentarer på "Fyra fenomenala fruntimmer"

 1. marie skriver:

  Och jag gillar att läsa om dig ja… Du sprider glad energi! Annars så rekommenderar jag "mammas machete", lite annorlunda liv hos en trebarnsmamma på landsbygden i vackra Colombia.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »