Föreläsningspepp

Nyss hemkommen efter en kväll på slottet. Åh vad jag gillar att Kalmar tar till vara på sitt slott och arrangerar allt ifrån julmarknad till bröllopsmässor, fotoutställningar och föreläsningar. Det var det sista som gällde ikväll. Jag och Madeleine dejtade över en kvällssupé i Slottsrestaurangen – Soppa på persiljerot (och något mer som jag alldeles Läs Mer »

Föreläsningspepp

Nyss hemkommen efter en kväll på slottet. Åh vad jag gillar att Kalmar tar till vara på sitt slott och arrangerar allt ifrån julmarknad till bröllopsmässor, fotoutställningar och föreläsningar. Det var det sista som gällde ikväll. Jag och Madeleine dejtade över en kvällssupé i Slottsrestaurangen – Soppa på persiljerot (och något mer som jag alldeles bestämt inte kommer ihåg), det var så gott att jag fick hejda mig själv från att slicka tallriken! Mätta och förväntansfulla tog vi sällskap med bloggkollegan Jannice/Add Simplicity upp till Gröna salen där just hon skulle prata Feng Shui i ett par timmar på sin härligt breda småländska (med världens snällaste lilla tremånaders som sussade sött på första parkett). Och nu är jag så föreläsningspepp så där som man bara blir när folk av samma skrot och korn samlas i ett gammalt slott, äter gott och förkovrar sig i inredning. Man skulle kunna säga att det är Chi all over the place.
 
Mmm, så galet gott! Thomas & Lotta gör ett suveränt jobb i sin restaurang.
 
Fina Madeleine har minsann minst en räv bakom örat.
 
Så roligt att träffa Jannice, det var ett tag sedan sist för hon var ju mammaledig på mässracet i våras, när de flesta bloggkollegor träffas.
 
Få saker imponerar så mycket på mig som kunskap. Kunskap är inspiration och kunskap är makt. Kunskap är sjukt attraktivt oavsett om det är en finnig datanörd eller en snygg Feng Shui-konsult som besitter den och jag vill inte dö nyfiken.
 
Foto: bild 1,2 & 4 Sara Zetterström, bild 3 Madeleine Petersson
 

2 kommentarer på "Föreläsningspepp"

 1. Jannice Wistrand skriver:

  Men du vilket fint inlägg!! Tusen tack snäckan ! Var så roligt att träffas! Alldeles för längesedan . Hoppas ni får en fin helg! Stooor kram Jannice

 2. Jannice Wistrand skriver:

  Men du vilket fint inlägg!! Tusen tack snäckan ! Var så roligt att träffas! Alldeles för längesedan . Hoppas ni får en fin helg! Stooor kram Jannice


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »