Boktips: Hej! Kreativa hem 2

Något från önskelistan som dök ner i brevlådan i förra veckan var den här boken. Hej! Kreativa hem 2. Boken handlar om personer och deras inredning – där inredning är livet därhemma, allt det vi bär med oss och fyller våra dagar och nätter med för att citera omslaget. Det är personligt, i en väldigt Läs Mer »

Boktips: Hej! Kreativa hem 2

Något från önskelistan som dök ner i brevlådan i förra veckan var den här boken. Hej! Kreativa hem 2. Boken handlar om personer och deras inredning – där inredning är livet därhemma, allt det vi bär med oss och fyller våra dagar och nätter med för att citera omslaget. Det är personligt, i en väldigt tilltalande intervjuform, och spännade just på grund av (de skriftliga) personporträtten som tar lika mycket om inte mer plats som interiörbilderna.
 
 
Den första Hej!-boken som jag köpte i fjol har inspirerat mig många gånger och håller i skrivandets stund ställningarna ute på torpet. Men den här är ändå snäppet bättre. För det första pryder omslaget en tonårsförälskelse som länge hängde uppnålad över min högstadiesäng i diverse bildkonstellationer med en boll. I bokens första kapitel får man nämligen följa med hem till forne fotbollsproffset Alexander Östlund. Från en bolltrollare i page (oh, that pretty face) till en skön hipstrig snubbe i helskägg och villaidyll med familjen på Tyresö.
 
 
Längre fram i boken förs samtalet hemma hos Sofia Jansson Vusir och hennes familj i Katrineholm. Hon gestaltar ju redan sitt hem så fint på bloggen Mokkasin och jag som varit hemma hos henne reagerade lite mot att bilderna från det stora vita huset är så mörka. Men varför inte, de är härliga hur som. Utöver detta får man även följa med hem till Jessica Folcker och mitt i allt ihop drar det over seas till barnfamiljen som vågade lämna lilla Sverige och flyttade till New York. Min senaste förälskelse till rosa väggar fick sig en boost från hemmet nedan. Tack snälla Printz Publishing för födelsedagspres.. jag menar recensionsexet.

 
Foto: Jesper & Sara Zetterström

2 kommentarer på "Boktips: Hej! Kreativa hem 2"

 1. Emma skriver:

  samma fina kofta – får man fråga vartifrån?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »