Mina senaste fynd

Vårens loppisbesök är ganska lätträknade, och de som varit har mest handlat om rekvisita till några stylingjobb, för Ikea bland annat, det hela beror nog på att jag är så mätt på konsumtion just nu. Proppmätt. Och främst då det slentrianmässiga handlandet och hamstrandet. Om inte produkten har en given plats så får den stanna Läs Mer »

Mina senaste fynd

Vårens loppisbesök är ganska lätträknade, och de som varit har mest handlat om rekvisita till några stylingjobb, för Ikea bland annat, det hela beror nog på att jag är så mätt på konsumtion just nu. Proppmätt. Och främst då det slentrianmässiga handlandet och hamstrandet. Om inte produkten har en given plats så får den stanna i butiken/boden, annars har ju jag en tendens att förälska mig i både det ena och det andra, men just nu stås det alltså på bromsen. För några veckor sedan tog vi en söndagsutflykt söderöver från torpet och hamnade nästan i Karlskrona och där passerades det några loppisar från vilka jag inte kom tomhänt (men vågen av gjutjärn och marmor fick stanna trots att jag villhövde den jätte-jätte-jättemycket):
 
Sjökortet ska sitta i storstugan på en vägg som gapar alldeles för tom, korken ska ersätta träpluggen i träkaret så att man lättare kan tömma det, den klassiska kammarljusstaken ska få lysa upp i fönstret på loftet i höst, de djupa tallrikarna ska användas när vi hyr ut vårt lilla torp i sommar – så att jag inte behöver ha ångest för att något arvegods ska gå sönder, tekulor som håller tätt växer inte på träd så bäst att slå till när en sådan kommer i ens väg. Och slutligen så kommer den lilla korgen, som är ihopfällbar när den inte används, komma väl till pass både vid jorgubbsplock och äggförvaring på köksbänken. Allt som allt tror jag att jag gav en hundring, och då stod sjökortet för hälften.
 

Är det fler än jag som är lite köpmätta?
 
Foto: Sara Zetterström

12 kommentarer på "Mina senaste fynd"

 1. Japp, jag är alltid mer eller mindre köpmätt. 😉 Så jag vet precis vad du menar.

 2. Josefin skriver:

  Absolut, är dock nyinflyttad från lägenhet till hus så måste köpa massa grejer ( lyxproblem såklart) men försöker ärva och ta över mycket, samt handla second hand.

 3. jennie skriver:

  Wow, vilka fynd! Åh, är lite ångestriden av detta med konsumtion för tillfället, villhöver så mycket men blir så matt av hetsen. Det är svårt att stå emot, tycker jag, det krävs ett ordentligt medvetande för att inte fastna i "ja, den här köper jag så kommer den säkert till användning någonstans någongång!"…

 4. Hanna skriver:

  Jo jag är också köptrött och trött på att det mesta i samhället går ut på att konsumer

 5. cissela_c skriver:

  Här har du en till som är köpmätt!
  Jag har gått med i klubben ‘den-som-har-minst-prylar-när-den-dör-vinner 😉
  Ha det gott!

 6. Samma här! Stör ihjäl mig på att jag MÅSTE köpa en del grejer, typ nya sängar som barnen ryms i och ett parasoll och nåt att förvara handdukar i. Hade varit mycket roligare att köpa sånt om man var shoppingsugen, om en säger…

  • Måsteshopping är inge kul, men å andra sidan kanske det är gutt att landa i den känslan eftersom den oftast är väldigt flyktig. Villhöver-shoppingen är värre att stävja när den slår till 😀


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hållbart

 • Nytt DIY-intresse

  Om man bildsöker DIY så får man faktiskt fler skönhetsrelaterade träffar än inredning. Jag kan väl inte precis kalla mig någon konnässör, eller jag kan väl snarare kalla mig precis motsatsen när det kommer till hudvård. Snarare är jag typen som i snart fyra decennier använt mig av tvål och vatten. Bara. (paus för känsliga Läs Mer »

 • Mjölk på gammalt vis

  För några veckor sedan hajade jag till hemma hos ett par kompisar som bor lite utanför stan för mjölken till mitt te hämtade jag i en glasflaska i kylskåpet. De berättade att de köpte den så på den lokala livsmedelsbutiken. Nostalgikern och ekofantasten i mig gick bestämt och gifte sig med varann vid den nyheten Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • Mitt senaste fynd

  En snabb kik in här innan det blir en heldag/kväll på jobbet. Det är dags för Tengboms årliga vårmingel med kunder m fl. idag och jag lär bli en nattuggla… Men först lite loppisfynd: Eftersom vi tog en vända kring norra delen av  Gotland i torsdags hann vi även passera en handfull loppisar (ja herre Läs Mer »