Helgblommorna direkt hem till dörren

Ett hem utan blommor är ungefär som en stor kopp te utan mjölk. It doesn’t do it to me. Snittblommor hör till kategorin unn som jag försöker ge mig själv så ofta som möjligt när trädgården inte längre levererar. Tyvärr väldigt oregelbundet eftersom de flesta av de lokala floristernas utbud sällan får ner mig i Läs Mer »

Helgblommorna direkt hem till dörren

Ett hem utan blommor är ungefär som en stor kopp te utan mjölk. It doesn’t do it to me. Snittblommor hör till kategorin unn som jag försöker ge mig själv så ofta som möjligt när trädgården inte längre levererar. Tyvärr väldigt oregelbundet eftersom de flesta av de lokala floristernas utbud sällan får ner mig i spagat av exhaltering (rosor, liljor, nejlikor, brudslöja och lite rosor till…). Om någon vill starta en blomster/livsstilsbutik i Kalmar är jag gärna kreativ idé(blom)spruta!
 
Men, ett på riktigt nystartat svenskt företag har förmodligen känt fler inredningsintresserade på pulsen och skapat Flowery – en prenummerationstjänst på snittblommor! Fokus ligger på att kombinera design med hållbarhet, blommorna följer säsong och levereras direkt till dörren varje eller varannan vecka för 249kr per leverans. Så inför helgens ståhej kan man på så sätt i alla fall stryka “blomaffär’n” på långa listan av hinna meds. Än så länge är tjänsten bara etablerat i storstadsregionerna men en rikstäckande lansering är planerad under senhösten och jag som är svältfödd på blomutbud gillar idén. Finns en blomsterkvast med på din lista av unn?
 
Foto: Sara Zetterström
 

3 kommentarer på "Helgblommorna direkt hem till dörren"

 1. Emma skriver:

  Kanske min största utgift på vinterhalvåret…efter mat då förstås.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »