Colour of the year 2016

Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »

Colour of the year 2016

Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man nu hittar butiker, hotell – och restaurangverksamhet.
 
 
Som jag skrev tidigare så är denna lite smutsiga guldockra en färg som passar fint med många andra kulörer. Burgundy, grålila och mörkt grönblå till exempel. Förutom att lyssna till en inspirerande omvärldsrapportering på designfronten från Per Nimér så fick alla deltagare göra varsitt moodboard med årets färg som grund, det var så roligt att se alla kreera loss!
 
 
På kvällen satte vi oss till bords på River Café där det serverades en trerätters som fick smaklökarna att dansa breakdance, minst sagt. Otroligt fint ordnat av Change och Nordsjö. Tack för att jag fick komma!
 
Det var en väldigt rolig dag även om det ser ut som att jag just berättat att katten dött…
 

2 kommentarer på "Colour of the year 2016"

 1. Emelie skriver:

  Men jisses vad skoj! Jättefin färg och för den som ännu inte prioriterat in den i inredningen (jag) blev det iallafall höstens och vinterns jackor till småkillarna 👌


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »