Miscellaneous w39/2015

Personligen tycker jag det är grymt inspirerande med listor – ett hopkok med en gemensam nämnare (i det här fallet bloggaren bakom), tanken har legat och marinerat ett tag och nu är det dags för min alldeles egna återkommande veckosummering av sånt som jag gör/gillar/drömmer/inspireras av. Ni är många som kikar in på bloggen på Läs Mer »

Miscellaneous w39/2015

Personligen tycker jag det är grymt inspirerande med listor – ett hopkok med en gemensam nämnare (i det här fallet bloggaren bakom), tanken har legat och marinerat ett tag och nu är det dags för min alldeles egna återkommande veckosummering av sånt som jag gör/gillar/drömmer/inspireras av. Ni är många som kikar in på bloggen på söndagar så egentligen tänker jag att den ska dyka upp i slutet på helgen men just igår var jag så rasande trött att det hann bli måndag. Oh well, här är första upplagan av Miscellaneous där jag blandar och ger av just diverse. Klicka på bilderna för källa.
 
Minst en gång i veckan cyklar jag fortfarande ner till havet och tar ett dopp. Igår var det bleke och sådär tappa-andan-vackert. Viken låg helt öde i solen och med endast fåglarna som publik skippade jag baddräkten. Isande kallt och med en renande känsla som är svår att klä i ord.
 
 
Jag har en hittills sexårig tradition att ge mig själv en bägare från Åsa Lindström årligen. I somras stängde butiken tidigare än utlovat och det blev därför ingen under Gotlandssemestern. Kanske kommer min sjunde porslinskärlek från butiken i Stockholm i höst istället. En blå med frömotiv står högt upp på önskelistan.
 
 
Hypade Stutterheim i all ära men mer prisvärd och med snyggare snitt är regnrocken från danska Rains (Eco Tex 100-märkt). Färgen Soil gör den mer dressad än svart (modell sopsäck) och jag skulle gärna bära den både i stad och på landsbyggd.
 
Mina klassiska Blundstone börjar få några år på nacken och känns outslitliga. Boo har vuxit ut dem hon sprungit runt i senaste året och fick nyss sitt andra par och jag gläder mig att hon gillar dem (trots att de varken är lila eller rosa). Förutom att de är praktiska rent funktionsmässigt är de som att ha en gympadojja på foten, dessutom kan hon ta på och av sig dem själv. Jesper börjar också överväga ett par så snart är alltså matchningen komplett och vi kommer se ut som löjliga familjen.

 
Med husets enda TV på övervången har mitt tittande nått minimala nivåer, då och då trängs vi istället framför iPaden i soffan och kollar Netflix-serier. Senast var det båda säsongerna av Peaky Blinders som klämdes under semestern. Smutsigt, rått och allt annat än tuttinuttigt är jag som besatt av detta mästerverk som utspelar sig i 20-talets England. Det ryktas att den tredje säsongen snart dyker upp och förutom underbart skitiga scenografier och välskräddade kläder (varför klär vi oss (läs: våra män) inte mer så?!) är Cillian Murphy så vacker att se på att min attraktion till Thomas Shelby platsar i något tolvstegsprogram för kvinnor som gillar våldsamma män.
 
 
Den första sommaren som villaägare har verkligen satt mina gröna fingrar på prov. Och nu? Jag. Får. Inte. Nog. Hösten gör det enkelt, ett par sprakande grenar med löv i en vas will do. Om man inte har turen att det fortfarande blomstrar alltså. Via fotografen Peter Carlsson upptäckte jag att trogna läsare av tidningar från Bonnierkoncernen bl. a kan köpa fotoprintet “Höstig frostmorgon” i deras prenummerantshop. Ja tack!
 
 
Olyckligtvis glömde jag min bästa scarf på planet hem från Alabama och jag saknar den! Stor, luftig och gosigt plisserad passar den till det mesta. Det tar emot att handla något två gånger men jag tröstar mig med att den första förhoppningsvis lever vidare hos någon annan.
 
September är en favoritmånad (strax efter maj) som bjuder på både bad och bär. Vårt (enda) äppelträd dignar av frukt just nu och jag syltar & saftar bäst jag kan, det känns otroligt lyxigt att ha ett eget litet skafferi av örter, grönsaker och frukt på tomten.
 

 
Sista helgen i september alltså och min första miscellaneous-lista – hoppas du gillar!

11 kommentarer på "Miscellaneous w39/2015"

 1. Prologen.se skriver:

  Åh, ja! Alla män borde klä sig som Thomas Shelby <3
  För övrigt en alldeles utmärkt bra serie också ;D

 2. Ja, vad skoj med listor säger jag som gör dem regelbundet. Fin start på din kategori!

 3. Vilken härlig lista! Som gjord för september.

 4. Emm skriver:

  Ett tag sen sist jag kommenterade så slänger iväg ett hej och jodå din lista gillade jag. Och färgen på din badhandduk. Nu längtar jag till havet:)

 5. Sophia skriver:

  Jag gillade också listan! Kul att få inblick i vad du gillar personligen utan att behöva skriva privata saker. Ha en härlig höst! Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »